Bijgewerkt: 12 april 2024

Brentano
Jubileumfeest - 2009

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

BrentanoJubileumfeest
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Serviceflat 'De Seine'

Eind oktober 2009 vierde Stichting Brentano Amstelveen feest. In de week van 26 oktober 2009 jubileerden de drie woonzorgcentra van de stichting en serviceflat 'De Seine' van Brentano Beheer.

Centra 'Klaasje Zevenster' en 'De Olmenhof' bestaan in 2009 beiden 35 jaar, woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel' vierde het 45 jarig bestaan. Serviceflat 'De Seine' is 37 jaar geworden.

Klaasje Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Zorgcentrum 'Klaasje Zevenster'van de Stichting Brentano bestaat 35 jaar


Stichting Brentano Amstelveen ontstond in 2002 na een fusie tussen Stichting Bejaardenzorg Amstelveen en Stichting Brentano. De feestweek werd gevierd met onder meer galadiners voor alle cliënten. Serviceflat 'De Seine', die van binnen geheel is gerenoveerd, organiseerde een open middag voor geïnteresseerden. Er was veel informatie over de verschillende appartementen en de diensten en services van de Seine te vinden.

Olmenhof Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Zorgcentrum 'De Olmenhof' van de Stichting Brentano bestaat ook 35 jaar


Voorbeelden daarvan zijn: dagelijkse apotheekdienst maar ook wekelijks een groenteman en kaasboer aan huis. In het complex zijn verder een huisarts, fysiotherapeut, pedicure en dames- en herenkapper gevestigd. De komende jaren staan voor Brentano Amstelveen voor een belangrijk deel in het teken van nieuwbouw op de locaties De Olmenhof, Klaasje Zevenster en Langerhuize. Door nieuwe woonvormen voor senioren verwacht de stichting op termijn ook haar werk, diensten en faciliteiten anders te gaan inrichten. Brentano Amstelveen is gespecialiseerd in wonen, zorg, thuiszorg en diensten voor en aan ouderen.

Poel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel' bestaat 45 jaar


Brentano Amstelveen dankt haar naam aan oprichter Josephus Brentano, een welgestelde Amsterdamse koopman en kunstverzamelaar die leefde van 1753 tot 1821. Zijn testament bepaalde, dat het grootste deel van zijn nalatenschap moest worden gebruikt voor de oprichting van een ‘oude mannenhuis’. Dit gebeurde in 1825 aan de Amsterdamse Herengracht. In 1924 verhuist de stichting naar de Keizersgracht. Vijftig jaar later, in 1974 wordt de nieuwbouw in Amstelveen in gebruik genomen. Schilderijen uit Brentano’s kunstcollectie en voorwerpen uit de oude zorgcentra zijn nog steeds te zien in woonzorgcentrum Klaasje Zevenster.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen