Bijgewerkt: 23 juni 2024

Herberg De Oude Prins - 1636

Foto's -> Monumenten -> Rijksmonumenten

Herberg De Oude Prins
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Voormalig Restaurant De Oude Prins
(nieuwe foto volgt, thans Eetcafé BarRestaurant)

Het gebouw, gelegen aan de Amstelzijde 37, stond jaren en jaren bekend als 'Restaurant de Oude Prins'. Het is een breed gepleisterd pand met een zesassige voorgevel. Menigeen bezocht dit pand voor een bruiloft of partij, de naam was een begrip. In 2004 is de Oude Prins overgegaan in andere handen.

De "eeuwenoude" naam werd veranderd in PRAQ. Het gebouw werd volledig gerenoveerd. Het heeft een eigenzinnig interieur, een onvervalste 'brasserie'-kaart en alle mogelijke kinderfaciliteiten. Op 4 maart 2005 ontving PRAQ uit handen van Miriam Vliegenthart van de firma Stokke, de Iens-Stokke Award 2005 voor het leukste kinderrestaurant van Noord-Holland.

Vervolgens werd PraQ weer overgenomen en wederom verbouwd. Nu heet het 'BarRestaurant', een bruin eetcafé in een nieuw jasje, oftewel Nieuw Bruin.

Rijksmonument:
Amstelzijde 37 - voormalige herberg 'De Oude Prins'(1636), waartelkens weer een ander restaurant in het gebouw haar deuren opent: voormalig restaurant Praq en later 'BarRestaurant'. Heden is Restaurant Loetje er gehuisvest.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Monumenten