Bijgewerkt: 29 mei 2023

Boerderij 'In de Poppenstal'
Handweg - 1960

Foto's -> Gebouwen -> Boerderijen

Boerderij 'In de Poppenstal'Handweg
(Gemeentearchief - 2003)

De boerderij 'In de Poppenstal' van veehouder J. Nagel aan de Handweg 43 in 1960 voor het gebouw werd gesloopt.

In die boerderij was het poppentheater van Jan Nelissen gevestigd. Na de sloop moest hij verhuizen naar het Catharine van Clevepark en nog later naar de Wolfert van Borsselenweg, waar nu het Amstelveens Poppentheater is gevestigd.

De boerderij die gedeeltelijk op het schilderij te zien is, is geschilderd door de kunstschilder J.Uri. De boerderij was ook gelegen aan de Handweg tegenover het woonhuis nr 39, waar de familie Koudijs woonde. Zij zijn nog steeds in het bezit van dit schilderij en Amstelveenweb.com mocht komen om de foto te maken. Zo kunnen 'seniore Amstelveners', die zich de boerderij misschien nog herinneren, met elkaar verhalen ophalen!

Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Boerderij rond 1960 geschilderd, aan de Handweg
Links op het schilderij is in de verte de kazerne van de marechaussee te zien.


Over de schilder
Jan Uri werd geboren op 15 oktober 1888 in Assen, als zoon van Hendrik Uri en Grietje de Vries. Hij studeerde in Amsterdam en was leerling van Harm Ellens, Tiete van der Laars en George Sturm. Na zijn studie werd Uri leraar aan de Dagtekenschool voor meisjes in Amsterdam en na de Tweede Wereldoorlog aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs. Hij gaf les aan onder anderen Louise Boom, Leo Glans, Ro Mogendorff en Gerarda Rueter. Uri was schilder en graficus en schilderde met name landschappen. Jan Uri overleed in Amstelveen op 28 juni 1979.

Weet u meer over de boerderij van voorheen, bijvoorbeeld de naam en/of heeft u nog leuke anekdotes,
foto's van de familie of omgeving, mail het naar: José van Amstelveenweb.com met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen