Bijgewerkt: 23 juni 2024

Jac. P. Thijssepark - 2006

Foto's -> Monumenten -> Rijksmonumenten

Jac. P. Thijssepark
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Ingang van het park


Het Dr. J.P. Thijsepark kan bezocht worden via verschillende ingangen. De aanleg van het park vond in drie perioden plaats, namelijk het noordelijk gedeelte in 1940-1941, het midden in 1949-1950 en het meest zuidelijke in 1972. De grenzen worden gevormd door de Hoornsloot en het Amsterdamse Bos ten noorden en ten westen, en door sportvelden en wijkbebouwing ten zuiden en oosten van het terrein.

Thijssepark Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Eén van de vele wateren


Het gebied waar men het park ging aanleggen, bestond uit laagland met natte weiden. Pas in de zomer was het begaanbaar voor koeien. Bij de aanleg maakte men net als in de andere parken, gebruik van inheemse planten. Er werden kleine open ruimten gemaakt, welke omgeven werden met gesloten plantengroepen. Door plaatselijke verhogingen en verlagingen van het maaiveld was het mogelijk om planten voor meer droge als voor vochtige plaatsen te gebruiken. De wandelpaden liggen in vloeiende lijnen door de beplanting, waardoor men het hele park kan door wandelen. Bomen en heesters vormen de corridors voor de schaduwminnende planten.
Bron tekst: Heemparkwandelingen in Amstelveen

Thijssepark Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Parkzicht


Zie verder Jac. P. Thijssepark

Rijksmonument:
Zuidelijke Hoornsloot/Prinses Irenelaan/Amsterdamseweg J.P. Thijssepark (532027) Langgerekt openbaar park met wandelpaden langs inheemse beplanting (1940-1972)

Klik hier voor andere foto's in de categorie Monumenten