Bijgewerkt: 29 november 2021

Sloop kantoorpand NER van Hewlett-Packard - 2017

Foto's -> Gebouwen -> Diversen

Sloop kantoorpand NER van Hewlett-Packard
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De sloop van het kantoorpand aan de Van der Hooplaan 241 op 27 januari 2017

Het leegstaande kantoorpand van Hewlett-Packard Nederland BV op de hoek Beneluxbaan-Van der Hooplaan 241. stond al jarenlang leeg. HP Nederland was aan de van der Hooplaan gevestigd in meerdere gebouwen. In het pand dat nu afgebroken is, zat de Northern European Region (NER) van Hewlett-Packard. Het gebouw was speciaal voor deze HP tak gebouwd. Er werd niet echt lang gebruik van gemaakt want de NER vertrok naar België, waarna het gebouw slecht te verhuren was. Een deel heeft jarenlang leeg gestaan.

Eigenaar Altera Vastgoed NV heeft nu het kantoorgebouw gesloopt en dit wordt vervangen door een woongebouw met gevarieerde bouwhoogten. Het nieuwbouwplan voor de Van der Hooplaan 241 bestaat uit een woontoren van 14 bouwlagen. Het plan sluit aan bij de woningbouwontwikkeling in dit gebied en past bij de uitgangspunten van de gemeentelijke Woonagenda Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De sloop van het voormalige kantoor van HP op de hoek Beneluxbaan-Van der Hooplaan 241 is bijna afgerond op 31 januari 2017


In de woontoren komen ongeveer 100 appartementen met een huurprijs vanaf circa 800,- euro per maand. Ontwikkelaar De Nijs (handelend namens eigenaar Altera) legt de benodigde parkeerplaatsen (144) aan op eigen terrein. Ook is er een zonnestudie gemaakt. Uit de berekeningen blijkt, dat er geen schaduw van de woontoren valt op de zonneweide van De Meerkamp en de omliggende woningen.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS