Bijgewerkt: 3 december 2021

Winkel van G.C. van der Horst - 1976

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

Winkel van G.C. van der Horst
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Woningtextiel- en meubelenwinkel van de firma G.C. van der Horst

Bron: website Co van der Horst

Co van der Horst begon in 1905 als marskramer en toen de verkoop goed liep, liep hij rond met een hondenkar, die daarna werd vervangen door paard en wagen. De verkoop van het huishoudtextiel en de aanverwante artikelen liep zo goed dat hij een zaak begon in de Dorpsstraat 23-27. Co van der Horst senior had drie zoons te weten Jacobus (Co), Gerrit en Henny. Zij namen in 1941 de zaak van hun vader in de Dorpsstraat over. Zij verkochten daar naast manufacturen, ook meubels, bedden, tapijten en aanverwante artikelen.

Jacobus kocht zijn broers uit en zodoende begon Gerrit zijn eigen zaak aan de Pieronlaan 7 waarvan hier de foto is getoond. Gerrit verkocht naast meubels en woningtextiel ook tapijten, vloerzeil, bedden en dekens.

Co zelf bleef met de zaak in de Dorpsstraat en werkte daar met zijn zoons Cees en Ad, totdat dit pand te klein werd. In 1972 verhuisde hij met beide zoons naar een pand aan de Binderij 2, waar het familiebedrijf nog steeds doorgaat. Inmiddels al de vierde generatie anno 2017.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS