Bijgewerkt: 12 april 2024

Amstelring
Woonzorgcentrum Groenelaan - 2017

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

AmstelringWoonzorgcentrum Groenelaan
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg knipt het lint door onder het toeziend oog van mevrouw Marianne Boelen, de locatiemanager van Verpleeghuis Groenelaan, en zo wordt de belevingstuin geopend

Op woensdagmiddag 3 mei 2017 opende Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg, samen met mevrouw Marianne Boelen, de locatiemanager van Verpleeghuis Groenelaan van Amstelring een zogenaamde belevingstuin. Een beweeg- of belevingstuin voor dementerende cliënten met beweegapparaten is heel belangrijk om mensen, die al jaren in een verpleeghuis wonen en bijna nooit naar buiten gaan, uit hun isolement te halen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het komt niet zo vaak voor dat je in een tuin van een verpleeghuis, een ezel kunt aaien


In het verpleeghuis wonen mensen met dementie, maar ook mensen met lichamelijke problematiek en op de Revalidatieafdeling kunnen zij tijdelijk wonen en revalideren na een operatie aan de heup, of knie en fysiotherapie oefeningen krijgen. Een beleeftuin kan de invloeden van de ziekte van Alzheimer verlichten, zowel voor de patiënt zelf, als voor zijn, of haar familie. De tuin kan worden gebruikt door bijvoorbeeld fysiotherapeuten, zij kunnen hier samen met de cliënt naar toe gaan voor het doen van oefeningen. Hierdoor blijven spieren en gewrichten soepel. Tevens remt de regelmatige beweging het dementieproces.

Er werd in de tuin een tijdelijke dierenboerderij, een zogenaamde knuffelfarm, ingericht van Bert’s Animal Verhuur, waar mini-varkentjes, schapen, ezels, geiten, alpaca’s, pony, kippen in een afgeschermd deel een dag lang door de bewoners konden worden bezocht, geaaid en gekrabd. In deze totaal veranderde omgeving kunnen de cliënten van het verpleeghuis de al lang vergeten herinneringen weer tevoorschijn halen, die opgeborgen zijn in hun hersenen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Een cheque van 1500 euro wordt overhandigd namens het Nationaal Ouderenfonds aan Verpleeghuis Groenelaan om de activiteiten van de bewoners te stimuleren, door het inrichten van de beleeftuin


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De dieren van Bert's Farm lopen gezellig rondjes om naar voedsel te zoeken in de tuin van Verpleeghuis Groenelaan gelegen aan de Helpende Hand 9 in Amstelveen, tegenover het Ziekenhuis Amstelland.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen