Bijgewerkt: 1 februari 2023

Amstelveen Inzicht Belevingscentrum - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Bibliotheek Amstelland

Amstelveen Inzicht Belevingscentrum
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes in gesprek met Ferry van Groeningen fractievoorzitter van CDA-Amstelveen

Zondag 18 juni 2017 vond de officiële opening plaats van het belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein op de tweede etage van de bibliotheek; de centrale plek voor informatie over de Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en het Stadshart. Na opzwepend tromgeroffel startten wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes de ‘future vision’, een lichtpresentatie over de ontwikkeling van Amstelveen vanaf zijn ontstaan tot aan 2026, het jaar waarin de A9 gereed moet zijn.

Wethouder A9 en Stadshart Herbert Raat (VVD): “Amstelveen staat de komende 10 jaar voor enorme uitdagingen. De verbreding van de A9, de vernieuwing van de Amstelveenlijn en het Stadshart zullen de stad op zijn kop zetten. Vorig jaar tijdens informatieavonden van Rijkswaterstaat in de Schouwburg merkten we, dat er veel vragen leven. Vragen die je met een persbericht in de krant, of de website niet één, twee, drie kunt beantwoorden. Op dat moment ontstond het idee voor een informatiecentrum.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Drumgeluiden maken de aanwezigen wakker


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Amstelveenlijn: 'Vanaf het begin was het voor ons duidelijk, dat we dit alleen konden realiseren met de partijen die onze stad straks echt op zijn kop gaan zetten: Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij staan straks aan het roer als het gaat om de uitvoering. We hebben dan ook de handen ineen geslagen en gezamenlijk Amstelveen InZicht gerealiseerd. De komende jaren moeten we door de zure appel heen bijten, daar zijn we eerlijk in. Met goede en duidelijke informatie proberen we inwoners en bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden.'


De video is wat donker vanwege de slechte belichting in de Bibliotheek, helaas


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Er is veel informatie aanwezig in dit centrum in verschillende formaten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De aanwezigen volgen een etage lager, de toespraken van de wethouders


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein kan op vele bezoekers rekenen,
vooral die in de buurt van de verbouwingen wonen


Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Jeroen Brandes en Herbert Raat , Benny Nieswaag (RWS), Alex Colthoff (Vervoerregio Amsterdam) proosten tijdens de opening
van het belevingscentrum Amstelveen InZicht


Meer informatie. Amstelveen InZicht is open op woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, op donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Iedere woensdagmiddag houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag deskundigen van het project A9. Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen