Bijgewerkt: 1 februari 2023

Kinderboekenweek 2017 - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Bibliotheek Amstelland

Kinderboekenweek 2017
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Kinderburgemeester van Amstelveen Varvara Denisova wordt aan de kinderen en hun ouders
geïntroduceerd in de bibliotheek Amstelland

Op woensdagmiddag 4 oktober 2017 liepen heel veel kinderen, vaak in 'griezelige' kleding, naar de bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein te Amstelveen. Daar werd met een griezelige voorleesspecial de griezelige Kinderboekenweek geopend door Varvara Denisova, de kinderburgemeester van Amstelveen met haar zusje Ksenia, als loco-kinderburgemeester. Varvara Denisova werd kort geïnterviewd door de presentator, waarin ze heel duidelijk vertelde hoe je kinderburgemeester kunt worden. Daarna vertelde ze, dat ze 11 jaar is, op welke school ze zit en wat haar plannen in haar dienstjaar zijn. Varvara wil een online platform – een website - voor kinderen, waar ze makkelijker activiteiten kunnen vinden in Amstelveen, zonder tientallen websites te bezoeken. Volgens haar kunnen hier ook boeken voor de Kinderboekenweek op worden geplaatst en festivals.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Varvara vertelt over haar plannen om een online kinderplatform te maken voor de kinderen in Amstelveen, waardoor ze activiteiten in de stad makkelijker kunnen vinden


Na deze uitleg mocht Varvara samen met de presentator een laken wegtrekken van waaronder een ‘aaibaar knuffel’ monster tevoorschijn kwam. Onder het volgende laken zat een griezelig ‘Ogenmonster’ en toen de monsters waren bevrijd van hun lakens, was de Kinderboekenweek van 2017 geopend. De twee monsters waren gemaakt door de leerlingen van de Brede School Omnibus in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Door het onthullen van de door scholieren gemaakte griezelpoppen is de Kinderboekenweek 2017 in Amstelveen geopend


Door Corrie de Boer, medewerkster van de bibliotheek, werd toen iedereen weer zijn/haar plaats had ingenomen, een verhaal voorgelezen van het griezelboek 'Verboden toegang: Monstertuin!' (Do Not Enter The Monster Zoo 2013) van de schrijfster Amy Sparkes met de illustraties van Sara Ogilvie. De illustraties werden vertoond op een scherm zodat de kinderen konden meegriezelen met het verhaal. Corrie speelde heel leuk in op de reacties van de kinderen en gelukkig was het eind van het verhaal niet zo griezelig meer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Corrie de Boer, advies en informatie medewerkster van de bibliotheek, leest een vreselijk griezelig verhaal voor aan de kinderen, maar achteraf vonden alleen twee moeders en twee kinderen het echt griezelig!


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De kinderen en hun ouders vinden het griezelverhaal erg interessant


Daarna mochten de kinderen nog lang knutselen aan de speciaal ingerichte tafel, waar ze ook lekkere snoepjes, koekjes en limonade kregen aangeboden. Ondanks de griezelverhalen waren de aanwezige kinderen helemaal niet bang en ze genoten van de middag.
Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Varvara en haar zus Ksenia Denisova na de opening van de Kinderboekenweek 2017 in de bibliotheek Amstelveen.
Ze zien er zoals altijd prachtig uitLuister naar het griezelige verhaal


In het persbericht van de Kinderboekenweek staat onder meer: Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment, dat ze onder je huid, of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen. Vandaar de populariteit van griezelseries als De Griezelbus (Paul van Loon), Kippenvel (R.L. Stine), Geestenjagers (Joseph Delaney) maar ook de Harry Potter-boeken en de reeks over Donderkat (Thijs Goverde) en De verschrikkelijke verhalen (Chris Priestley).

Andere boeken, waar je van gaat nagelbijten zijn Mila en de monsters (Judith Koppens) en Monsterboek (Alice Hoogstad) voor de kleintjes. Of Nachtverhaal (Paul Biegel), Bor ziet spoken (Harmen van Straaten), De zombie van Zandwijk (Reggie Naus), Stranders (Iris Stobbelaar), Rare geluiden (Mariken Jongman), Porselein (Paul Verrept) en Boy 7 (Mirjam Mous). Stuk voor stuk boeken waardoor je verbeelding met je op de loop gaat, of je geruststelt. De 63ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017. Voor het 6de opeenvolgende jaar zal Kinderen voor Kinderen het kinderkoor van de Nederlandse omroep VARA daarbij weer een single uitbrengen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen