Bijgewerkt: 12 april 2024

Participe - Kastanjeflat
Dartclub Senioren - 2019

Foto's -> Gebouwen -> Zorgcentra en Seniorenwoningen

Participe - KastanjeflatDartclub Senioren
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Wethouder Marijn van Ballegooijen in gesprek met de bestuursleden de heren Joop Martens en Rob Pelt van de dartclub in de Kastanjeflat

In Amstelveen zijn er verschillende woningen beschikbaar voor senioren, zoals in de Kastanjeflat, waar Woonzorg Nederland het mogelijk maakt voor ouderen om zelfstandig te wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting. Hoewel de meeste bewoners 80 plus zijn, betekent dat niet dat ze niet actief zijn. In 2012 hebben de bewoners van de flat aan de Kastanjelaan 21 een nieuwe jeu de boulesbaan door de gemeente Amstelveen aan het Veenendaalplein laten aanleggen en de baan wordt nog steeds regelmatig door een groep flatbewoners gebruikt.

De jeu de boulesbaan werd destijds geopend door wethouder Jacqueline Koops (CU) en Paul Stolwijk, voorzitter van het Keizer Karelpark wijkplatform. De belangstelling voor de opening was toen erg groot en vooral veel oudere buurtbewoners kwamen naar het wijksteunpunt in de Kastanjeflat, om voorafgaand aan de opening, de toespraken horen. Zoiets gebeurde ook op dinsdagavond 5 maart 2019, maar nu werd een dartbord in de recreatieruimte onthuld door Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn onder begeleiding van de bestuursleden van de club.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Dart of geen dart een lekkere tulbandcake met koffie of thee gaat er sowieso wel in


Wooncentrum Kastanjeflat ligt in het Keizer Karelpark en is in 1991 gebouwd. Het wooncentrum bestaat uit 11 twee- en 73 driekamerwoningen verdeeld over de begane grond en vijf verdiepingen. Er zijn twee liften aanwezig. In Kastanjeflat kunnen de bewoners gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals een recreatieruimte, dienstencentrum, bibliotheek, kapsalon, masseuse, schoonheidsspecialiste en pedicure. Participe Amstelland heeft hier ook een wijkcentrum. Het is een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en welzijnswerk in de regio Amstelland en door de medewerkers worden hier verschillende activiteiten georganiseerd voor de bewoners.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Wethouder Van Ballegooijen schudt de handen van de aanwezige dames


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Wethouder Van Ballegooijen onthult het nieuwste dartbord van Amstelveen van Dartclub de Kastanje


Toen onze redactieleden bij de Kastanjeflat aankwamen, zaten er al ongeveer 20 bewoners in de recreatiezaal klaar, want wethouder Van Ballegooien zou om 19 uur de onthulling van het dartbord verrichten. De dames Bep en Marleen, vrijwilligers, stonden klaar met de koffie, de bewoners zaten te wachten op de wethouder en kletsen wat bij. De voorzitter van de dartclub Joop Martens, werd toch wel wat ongerust want ja, eerst was het 17 uur, toen 19 uur en nu liep de klok maar door zonder wethouder.

Tegen half acht kwam de jonge wethouder Marijn van Ballegooien door weer en wind aangefietst en kreeg eenieder eindelijk een koffie en een door één van de bewoners gemaakt stukje tulband cake. De wethouder sprak met de bewoners en na een kwartiertje kon de onthulling dan toch plaatsvinden. Joop Martens bedankte twee afgevaardigden van de Stichting Stinak voor hun financiële support. Hierdoor was het namelijk mogelijk om het dartbord, de beschermring en wat setjes dartpijlen aan te schaffen en dat was zeker een applaus waard.

Daarna introduceerde hij de wethouder aan de aanwezigen en die zei: 'Ik hoop vandaag iets te leren van u en het is een genoegen om hier te zijn, dank voor de koffie en de heerlijke taart en leuk om u te ontmoeten. Ik ben vrij recent wethouder van Amstelveen en het is een prachtige klus om me bezig te houden met sociale zaken en onder meer met ouderenzorg, - toch mijn favoriete portefeuille, want ik hou heel erg van verhalen en die zijn in de ouderenzorg vaak aanwezig. Maar het is nu ook de gelegenheid om te praten over het belang van de sport. Het helpt met concentratie, precisie en evenwicht en het is volstrekt duidelijk dat wij sporten op elke leeftijd moeten blijven beoefenen. Bij sporten is de gezelligheid ook erg belangrijk! Het belang daarvan kan niet worden onderschat.' – eindigde wethouder Marijn van Ballegooijen zijn toespraakje.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marijn van Ballegooijen krijgt een korte uitleg over het darts-systeem. Darts is niet alleen een professioneel competitief spel, maar is ook een traditioneel caféspel. Het standaard dartbord is verdeeld in 20 genummerde secties, die van 1 tot 20 punten scoren, door draden die van de kleine centrale cirkel naar de buitenste ronde draad lopen. Ronde draden in de buitenste draad verdelen elke sectie in enkele, dubbele en drievoudige gebieden


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Anderen krijgen ook een kans om hun dart-talenten te bewijzen


Daarna liep het gezelschap naar het met een doek afgedekte dartbord en na aftellen trok Marijn aan het koord en onthulde hij de nieuwe sportmogelijkheid van de bewoners van de Kastanjeflat. Hij werd hem meteen verzocht om de eerste dart te gooien en hij antwoordde: 'Dank u wel, het is bijna een Bijbels citaat en ik ben heel goed in ballengooien, maar dartpijltjes gooien is nieuw voor mij'!De wethouder kreeg drie dartpijltjes en hiermee scoorde hij TWEE punten! Daarna leerde hij snel en gooide zeker 18 punten en dat is voor iemand die voor het eerste dart speelt niet zo’n gek resultaat. Er waren al onder het dartbord tientallen gaatjes in de muur te zien, de sporen van eerdere pogingen van de flatbewoners die niet zo succesvol waren. Het was een leuke avond met verassend veel, nog steeds zeer actieve senioren en hopelijk kunnen ze nog jarenlang genieten van het dartspel in Dartclub de Kastanje.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen