Bijgewerkt: 12 april 2024

Café-Restaurant de Manen - 2021

Foto's -> Gebouwen -> Restaurants en Catering

Café-Restaurant de Manen
(Amstelveenweb - 2021)

Café Restaurant de Manen aan de Noordammerlaan nr 9

Laatste Nieuws 14 juni 2021

Ontwikkelingen rond Café De Manen aan de Noorddammerlaan.

Diverse vergunningen voor de exploitatie van het café zijn niet (meer) in orde. Ook is er illegaal bijgebouwd. De gemeente is al langere tijd met de exploitant in gesprek om de zaken op orde te krijgen. Nu de exploitant dit nalaat, ziet de gemeente zich genoodzaakt te handhaven. Per heden zijn de exploitatie-, de drank- en horeca- en de terrasvergunning ingetrokken. Omdat het een complexe, langlopende zaak is, lichten wij de situatie nader toe.

Naar aanleiding van diverse meldingen voerde de gemeente afgelopen april een controle uit bij Café De Manen. Bij die controle bleek dat het café zonder vergunning een bouwwerk heeft bijgebouwd en een nieuw terras heeft ingericht, waar zonder de benodigde vergunningen alcohol wordt geschonken. Bij die controle kwam ook aan het licht dat een deel van het nieuwe gebouw en terras op grond van de gemeente staat. Op die grond staan beeldbepalende bomen die bedreigd worden, omdat ze in het terras zijn gemetseld. Al langer loopt een vergunningstraject met de gemeente. Aanleiding was het verzoek van de exploitant om de huidige vergunningen te actualiseren. Op grond van de Bibob-toets heeft de gemeente deze vergunningen nog niet kunnen verlenen. Om diezelfde reden is een vergunningaanvraag voor de verbouwing van het huidige pand geweigerd en in mei 2021 een bouwstop opgelegd. De gemeente onderkent dat Café De Manen een belangrijke functie voor de wijk heeft, maar voor Café De Manen gelden dezelfde regels als voor alle andere (horeca)gelegenheden in Amstelveen.

(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De voorzijde van Café de Manen


Als je bij Café de Manen binnenloopt is het echt nog een 'ouderwets' ruikend bruinCafé in de goede zin des woords. Er komen al jaar en dag vaste bezoekers. Het ligt op een hoek aan de Noorddammerlaan - Maalderij en je hoeft niet ver te lopen als je je auto geparkeerd hebt, want er is genoeg plek in de omgeving, om er even een hapje te nuttigen. Ook is er een kleine kaart dus vandaar de naam Restaurant, maar het is meer een Eetcafé. In 2021 wordt er veel gebouwd achter het pand, dat daarvoor al jaren braak lag. Er komen 52 koopwoningen (stadsvilla's en herenhuizen), waarvan 5 middeldure koopwoningen.


(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Aan de zijkant kan men in de winter nog even lekker roken, zomers is het daar heerlijk hangen met een biertje


Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen