Bijgewerkt: 12 april 2024

New Peking City
definitief gesloten - 2022

Foto's -> Gebouwen -> Restaurants van voorheen

New Peking Citydefinitief gesloten
(Amstelveenweb.com - 2022)

New Peking City is per 1 december 2022 permanent gesloten!

Bron: Amstelveenweb.com - 2-12-2022

Het in 1984 geopende Chinees restaurant 'New Peking City' in het Winkelcentrum Stadshart Amstelveen aan het Binnenhof 1 is gestopt. De heer en mevrouw Cheung maakten dit bekend met een flyer op de ingangsdeur:

Geachte gast,
Helaas moeten wij mededelen dat New Peking City na 38 jaar haar deuren gaat sluiten. Het gebrek aan bedrijfsopvolging en de economische omstandigheden hebben ons dit doen besluiten. Wij zijn open tot en met 30 november 2022.
Graag willen wij jullie bedanken voor alle loyaliteit en steun in de afgelopen jaren. We gaan jullie missen en hopen jullie nog te mogen ontvangen voor eind november.
New Peking City
P.F. Cheung

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2022)

Mevrouw en mijnheer Cheung op de dag voor de sluiting

Eén van de redactieleden kwam al als kind in het restaurant, aangezien zij vlak achter de RVS flat woonde en nog de oude situatie van het Binnenhof met het restaurant kende. Je kwam dan vanaf de parkeerplaats en ging aan de buitenzijde met de lift naar 2-hoog en stapte aan de andere kant het restaurant binnen. Ook kon je destijds nog buiten eten op het terras.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2022)

Het restaurant is herkenbaar aan de ramenpartij op de hoek, voor het voormalige postkantoor

Nadat het Binnenhof onderdeel werd van de grote verbouwing tot Stadshart en de parkeerplaatsen verdwenen, werd de ingang verlegd. Wij, leden van de redactie van Amstelveenweb.com woonden ook vlakbij het Stadshart en hebben vanaf 1996, dus echt jarenlang, dit geweldige restaurant bezocht. Soms om er te dineren, maar meestal om af te halen. De vrolijke, goed gemutste eigenaresse was altijd geïnteresseerd in de mens en gaf vaak kroepoek mee als attentie. Ook was het één van de weinige Chinese restaurants die een stempelkaart hadden. Er stond op de spaarkaart: Bij een bestelling van € 12,50 ontvangt u een stempel. U krijgt alleen een stempel bij het afhalen. Een volle kaart vertegenwoordigt een waarde van € 20,- te besteden bij uw eerstvolgende bezoek.

Toen wij naar een andere woonwijk verhuisden kwamen wij er niet vaak meer, maar ook al lag er maanden tussen het bezoek, het was altijd meteen weer als of je nooit was weggeweest. We hebben in die jaren heel veel Loempia’s, Babi Pangang, Nasi en combi maaltijden van New Peking City verorberd. Het lekkerste van de soepen vonden wij de Szechuan ngan toun, lekker pittig en helaas is die nooit zo lekker als we het elders haalden.

In het verleden was het een traditie om een jaarlijkse Chinese lunch voor Amstelveense 75-plussers, te organiseren, dat begon in de jaren 1990 in het voormalige Chinees Taiwanees restaurant 'Jasmijn Garden' aan de Amsterdamseweg. De eigenaresse van het restaurant, Jane Lo benaderde na de sluiting van het restaurant journalist Hans de Bie, met het verzoek om samen te bekijken, of deze jaarlijkse lunch in het bedrijfsrestaurant van het  Amstelveense Raadhuis gehouden kon worden. Dat lukte en vanaf 2011 werd daar de traditie voortgezet, waaraan de ook de familie Cheung belangeloos aan meewerkte.

Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2022)

Het voormalige Chinese restaurant Jasmijn aan de Amsterdamseweg

Bekijk hier de reportages van de Jaarlijkse Chinese lunch van 2011 en 2014 waar ook mevrouw Cheung aanwezig was, aangezien de maaltijd bij haar in New Peking City waren bereid.

Wij van de redactie willen de heer en mevrouw Cheung hartelijk danken voor hun grote inzet, hun vriendelijkheid en aandacht. Wij betreuren het dat ook hier de prijzen van de huur van het pand in het Stadshart onbetaalbaar zijn geworden, juist voor een restaurant dat ook door de coronacrisis al werd getroffen. Wij wensen de familie het allerbeste en nog vele mooie jaren toe!

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen