Bijgewerkt: 3 december 2021

Amstelveens Nieuwsblad - 2017

Foto's -> Gebouwen -> Winkels

Amstelveens Nieuwsblad
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Het (voormalige gebouw van het Amstelveens Nieuwsblad aan de Zetterij 3 te Amstelveen
Het Amstelveens Nieuwsblad kwam in 2017 in andere handen, lees.


2003: 25 jaar Amstelveens Nieuwsblad
Het Nieuwsblad verscheen elke woensdag en werd gratis verspreid onder de inwoners van Amstelveen, Bovenkerk, Nes aan de Amstel en Ouderkerk aan de Amstel. In oktober 2003 bestond het blad 25 jaar.

2006: Amstelveens Nieuwsblad als tabloid
De editie van het Amstelveens Nieuwsblad met de datum 25 oktober 2006 mag met recht uniek worden genoemd. Het is de laatste uitgave als zogenoemde broadsheet. Vanaf volgende week is deze krant tabloid.

Nieuwsblad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Het oude logo van het Amstelveens Nieuwsblad


Het grootformaat, waarop de krant vanaf woensdag 27 september 1978 uitkwam, is per 1 november 2006 verleden tijd. Vanaf die datum verschijnt het Amstelveens Nieuwsblad op halfformaat. Het zal u niet verbazen dat aan deze beslissing veel onderzoek vooraf is gegaan. Belangrijkste conclusie is dat de lezer het kleinere formaat van de krant prettiger vindt. Veel gehoorde kwalificaties voor tabloid zijn handzamer, overzichtelijker en leesbaarder.

Nieuwsblad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Het nieuwe en strakke logo van het Amstelveens Nieuwsblad


Het vernieuwde Amstelveens Nieuwsblad zal pogen wekelijks aan deze kwalificaties te voldoen. Handzaamheid is evident. Het leidt geen twijfel dat het kleinere formaat gemakkelijker in de hand ligt en dientengevolge het leesgemak ten goede komt. Ook qua overzichtelijkheid, mits volgens het vaste stramien vormgegeven, zal de krant erop vooruit gaan. Het zal simpeler worden rubrieken als 'lokaal' 'zakelijk', 'uitgaan', 'auto', 'wonen' en 'sport' te vinden.

Tenslotte de leesbaarheid
Ook daarvan valt te verwachten dat deze zal verbeteren. Immers, de berichtgeving wordt korter en bondiger, gedwongen door een andere ruimteverdeling. Het Amstelveens Nieuwsblad staat voor de meest ingrijpende verandering in zijn bestaan. Redactie en commercie verwachten u, de lezer en adverteerder, op dezelfde enthousiaste wijze te kunnen bedienen.

Henk Godthelp
Nieuwsblad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het gebouw van de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad aan de Zetterij in mei 2007


2014: Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveens Weekblad samen verder als Dichtbij Amstelveen
Het Amstelveens Nieuwsblad samen met het Amstelveens Weekblad is per 1 juli 2014 (officieel per 14 juni) opgedoekt, omdat de Telegraaf Media Groep NV. de kranten opkocht en tegenwoordig verschijnt een krant met de titel Dichtbij Amstelveen. Uitgever van de bladen Holland Combinatie heeft dit drastische besluit moeten nemen, omdat de omzet uit de advertentieverkoop al jarenlang daalt.

Per 1 juli 2014 bundelden dagbladorganisatie HDC Media (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/ IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad), de lokale huis-aan-huiskranten van Holland Combinatie en het online nieuwsplatform dichtbij.nl hun krachten samen. Dat betekende het einde van het Amstelveens Nieuwsblad en de verspreiding van het blad Dichtbij.nl. Website: Dichtbij - editie Amstelveen
Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2017)

De titelkop van het Amstelveens Nieuwsblad op 8 juni 2017

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft het Amstelveens Nieuwsblad verkocht aan BDUmedia. Vanaf volgende week (24-2017) heeft het blad een andere uitstraling. De vormgeving die de nieuwe uitgever introduceert moet de krant overzichtelijker maken en daarmee nog aantrekkelijker voor de lezer - meldt de redacteur van Amstelveens Nieuwsblad. Het Amstelveens Nieuwsblad is een huis-aan-huisblad voor de inwoners van Amstelveen, Bovenkerk, Ouderkerk aan de Amstel en Nes aan de Amstel. De krant bestond van 1979 tot aan 28 mei 2014 en verschijnt opnieuw sinds 3 augustus 2016. Van 4 juni 2014 tot aan 27 juli 2016 had de lokale uitgave de naam Amstelveen Dichtbij naar de gelijknamige website, waarmee Telegraaf Media Groep in juli 2016 stopte met de invulling daarvan. Amstelveen Dichtbij was het fusieproduct van het toenmalige Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveens Weekblad. Amstelveens Weekblad stopte na 91 jaar op 28 mei 2014 en was sinds februari 2008 ook in handen van Telegraaf Media Groep NV.

De gedrukte editie van het Amstelveens Nieuwsblad wordt iedere woensdag in een oplage van bijna 46.700 exemplaren gratis verspreid in Amstelveen en omgeving. De website Amstelveen Dichtbij bracht dagelijks nieuws, nieuwtjes, foto’s en filmpjes uit Amstelveen en lezers konden hun eigen content plaatsen. Met een reorganisatie bij de Telegraaf Media Groep is aan de invulling van deze website in juli 2016 een einde gekomen, waarna de lokale nieuwswebsite Amstelveen.vandaag.nl is gelanceerd. Het Amstelveens Nieuwsblad was een uitgave van Holland Combinatie, onderdeel van Telegraaf Media Groep NV. Er is al eerder aangekondigd, dat het Amstelveens Nieuwsblad samen met vele andere huis-aan-huis titels van Telegraaf Media Goep per 1 mei 2017 overgaan naar de Barneveldse uitgever BDU en dat is nu gebeurd.
BDUmedia bestond in oktober 2016 jaar 145 jaar, met het Veluwse Barneveld als thuishonk. Daar ontstond het dagblad Barneveldse Krant, dal nog steeds de kern van de krantentak van het bedrijf vormt. De portefeuille groeide de afgelopen tientallen jaren naar een omvang van zo'n 45 nieuwsbladen. En sinds kort is dus bekend, dat BDUmedia nagenoeg het complete huis-aan-huisbladenpakket van TMG overneemt.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen

Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS