Bijgewerkt: 1 februari 2023

VVV agentschap - opening - 2004

Foto's -> Gebeurtenissen -> Bibliotheek Amstelland

VVV agentschap - opening
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

VVV directeur Henk Schüller overhandigt op 8 november 2004 de eerste brochure "Gastvrij Amstelveen" aan de heer Theo E.A. Tiemessen, wethouder Economische Zaken, tijdens de openingsceremonie.

De VVV Hollands Midden en de Centrale Bibliotheek Amstelveen hebben een samenwerkingsverband gesloten. Bij het nieuwe agentschap in de Amstelveense bibliotheek, zonder personeel weliswaar, is veel informatie beschikbaar over Amstelveen.
De VVV heeft onder de titel “Gastvrij Amstelveen” een nieuwe toeristische brochure uitgegeven. In de brochure worden de belangrijkste wetenswaardigheden over toeristisch-recreatief Amstelveen gepresenteerd. De brochure wordt gratis verspreid, onder meer via het VVV-agentschap in de bibliotheek, klantenservicebalies van warenhuizen, benzinestations en recepties van hotels, openbare gebouwen en bedrijven.

Al in 1926 zette Colijn zich in om een Vereniging voor Vreemdelingen Verkeer (VVV) op te richten. De slagzin werd: "Vestigt u in Amstelveen aan den rand van het bosch". De VVV in Amstelveen heeft verschillende lokaties gehad. De laatste was in het gebouw van de ANWB aan de Thomas Cooklaan. In de loop van 2004 werd deze vestiging opgeheven. Toch wilde de VVV enige bekendheid aan de stad geven en werd een stelling in de Bibliotheek van het Stadshart vrijgemaakt om foldermateriaal te plaatsen. De verkoop van kleine artikelen, zoals de Turftrapster, lepeltjes met wapen, broches en dergelijke, is er niet. Men kan alleen nog Iris (VVV) bonnen aan de receptiebalie van de bibliotheek kopen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen