Bijgewerkt: 30 november 2021

PvdA wil sport inzetten voor brede school

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
03-07-2012

'Sport inzetten als kwaliteitsimpuls voor brede school en in het onderwijs'….Raadslid Brandes van PvdA-Amstelveen : 'Een belangrijke overweging daarbij was, dat in december 2011- tijdens de visie op het primair onderwijs -een amendement van de PvdA ( ingediend door Esther Veenboer ) is aangenomen, waardoor de brede school als speerpunt is opgenomen” . Om de brede school toen een kwaliteitsimpuls te geven werd eenmalig een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld.

sporttdag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een toekomstige hockeyspeler wordt geïnstrueerd tijdens de Sportvereniningsdag op 30 juni 2012 in Amstelveen


Tijdens de raadsvergadering van komende woensdag 4 juli 2012 zal de fractie van de PvdA via een motie vragen om geld, dat opgenomen is in de kadernota te oormerken. “Sportgeld “om breedtesport verder invulling te geven inzetten in het onderwijsveld. Raadslid Brandes : “In mei liet onze fractie al weten, dat wij Sport graag zouden willen inzetten in het jeugdbeleid en welzijnsbeleid, nu komt daar onderwijs en specifiek brede school bij, en gaan we daar meteen geld voor vrijmaken”.

“Sport kan net als kinderopvang, welzijn, cultuur een onderdeel van de brede school zijn, en na de eenmalige middelen voor 2012 willen we de brede school verder van kwaliteitsimpuls voorzien “ aldus Brandes. “Wij pakken zo 2 vliegen in 1 klap. Kwaliteitsimpuls brede school, en het belang van bewegen voor iedereen“

De PvdA fractie maakt zich oprecht zorgen over de toekomst van kinderen met obesitas, over het feit, dat niet alle jeugd in staat is mee te kunnen doen aan sportactiviteiten. “Deze zorgen,hebben de fractie van de PvdA gemotiveerd om sport als middel ook in het onderwijs als verdieping van de brede school in te zetten” aldus Brandes

Het is daarom, dat wij het college vragen voor 2013 en 2014 een deel van de gelden voor sportstimulering te gebruiken specifiek voor het bevorderen van sportarrangementen op de Brede Scholen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS