Bijgewerkt: 20 juni 2024

1,5 meter afstand houden is onmogelijk bij Restaurant Abina

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
25-04-2020

De Amstelveense afdeling van de VVD bezoekt in deze periode tal van lokale ondernemers. Om van gedachten te wisselen, een luisterend oor te bieden en daar waar het kan hen op steunmaatregelen te wijzen. Vlak voor Koningsdag bezocht Tom Coumans VVD-raadslid Hotel-Café-Restaurant Abina aan de Amsterdamseweg.Koningsdag bij Abina is een begrip in Amstelveen. De grootste reünie, zoals het evenement ook wel wordt genoemd, kan door de corona crisis niet doorgaan. De horecaondernemers, Laurens Janssen en Jeffrey Oudshoorn, zien het voortbestaan van Abina somber in wanneer de 1,5 meter horeca de nieuwe norm wordt. In plaats van een vol café op de vrijdagavond kunnen er dan hooguit 6 mensen aan de bar staan. Zodra de onderneming weer opengaat, gaan alle rekeningen weer lopen, maar ze behouden nog maar een fractie van hun omzet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Koningsdagfeest 2019 voor Restaurant Abina


'Ik heb eigenlijk liever dat er nog een maand tegenaan wordt geplakt en dat ik dan volledig open mag gaan. Anders hebben je dubbele kosten tegenover de helft van je omzet.' - aldus Laurens Janssen van Abina.

De ondernemers weten ook nog niet wat de oplossing zal zijn. Temperatuur meten, pasjes waardoor gasten kunnen aantonen dat ze zijn getest. Dit laat wat de VVD betreft nog maar eens zien dat er vanuit het Rijk iets bedacht moet worden wat voor alle horecaondernemers werkt. Hierbij moet niet vergeten worden dat het aanpassen van de horecaonderneming aan de mogelijk nieuwe norm de nodige investeringen vraagt. Terwijl men nu al behoorlijk inteert op het ‘vet op de botten’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.