Bijgewerkt: 28 juni 2022

10 jaar bestaat de Socialistische Partij in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
01-09-2013

De Socialistische Partij in Amstelveen viert een bescheiden feestje: de Amstelveense afdeling van de meest sociale partij van Nederland bestaat 6 september 2013 tien jaar. Dit vieren we met de uitgave van de afdelingskrant: AMSTELVEEN SPECIAAL

sp Amstelveen
(Bron SP-Amstelveen - 2013)

AMSTELVEEN SPECIAAL van de SP


Activisme

De SP is in de 10 jaar van haar bestaan op veel fronten actief geweest. Lokaal actief zijn is belangrijk voor de SP, want alleen zo kunnen we iets betekenen voor de mensen. En dat activisme doe we zoveel mogelijk samen met de mensen. Zo hebben we onder andere de volgende acties gevoerd in Amstelveen:

Geen golfbaan in de Bovenkerkerpolder,

Behoud speeltuintje aan de Maritsa,

Behoud tramlijn 5,

De strijd tegen leegstand,

De strijd tegen de armoede

Behoud Schildersbuurt.

Betere toegankelijkheid openbaar vervoer.

Behoud bibliotheek Middenhoven

Bouw sociale huurwoningen!

Niet alle acties hebben meteen tot succes geleid, maar tramlijn 5 rijdt nog steeds en de kinderen spelen nog altijd in het speeltuintje aan de Maritsa. Andere onderwerpen hebben we bespreekbaar gemaakt, zoals de armoedebestrijding (voedselbank)en de leegstand in de Operabuurt. De herbestemming van lege kantoren staat nu op de politieke agenda en Unibail Rodamco en gemeentebestuur  zijn (voorlopig) teruggefloten bij de uitbreiding van het Stadshart.

Zonder onderzoek geen recht van spreken!

Om goede analyses te kunnen maken neemt de SP niet alles voor zoete koek en doet zelf lokaal onderzoek. Zoals:

is er bouwfraude gepleegd in Amstelveen?(onderzoek 2003)

hoeveel vrachtwagens passeren Keizer Karelpark? (telactie 2004)

vooronderzoek naar de wijkvisie Keizer Karelpark.(enquête 2005)

wat vind de bewoner van de nieuwe manier van afval inzamelen?(enquête 2010)

Testteam SP test toegankelijkheid tramlijnen en bussen in Amstelveen.(2012)

reizigersaantallen lijn 300 , de bushalte op Langerhuize,(telactie  2011-2012)

wat vinden de winkeliers zelf van de zondagsopenstelling? (enquête 2012)

SP in gesprek met ons welzijnswerk( 2013)

SP in gesprek met  onze zorg(2013)

Hulpdienst

De afgelopen jaren benaderden steeds meer mensen de SP met hun individuele hulpvraag. Zo is ons duidelijk geworden, dat ook in Amstelveen de behoefte bestaat aan een hulpdienst. De SP is daarom in 2012 gestart met de hulpdienst, waar Amstelveners terecht kunnen met vragen over uiteenlopende onderwerpen, zoals huisvesting, welzijn en gezondheid. Daar waar nodig, wordt de SP-fractie ingeschakeld om bepaalde onderwerpen op de politieke agenda te krijgen.

De toekomst:

Sinds 2010 wordt de SP vertegenwoordigd in de gemeenteraad met twee raadsleden. Zij kunnen in de politieke arena onze ideeën naar voren brengen. En dat de SP er toe doet blijkt wel uit het feit, dat de lokale media steeds meer belangstellig krijgt voor onze standpunten en andere partijen onze ideeën(voedselbank) en werkwijze(de buurt ingaan) overnemen.

Inmiddels zijn wij klaar om ook onze de handen uit de mouwen te gaan steken bij het  besturen van onze stad. Dat willen wij graag, want dan kunnen we nóg meer het verschil maken in Amstelveen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.