Bijgewerkt: 16 juni 2024

2000 bezoekers tijdens Open Dag in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
26-03-2012

Afgelopen zaterdag 24 maart 2012 kon Ziekenhuis Amstelland ruim 2000 bezoekers verwelkomen. De sfeer was ontspannen en gezellig en er was weer veel te doen voor jong en oud. Voor velen een goede kennismaking met het ziekenhuis.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Open Dag Ziekenhuis Amstelland


Het opblaasbare hart van de afdeling cardiologie was een groot succes. Bezoekers konden er doorheen lopen en vragen stellen aan de cardiologen. Op de grote afdelingen zoals een verpleegafdeling, radiologie, het laboratorium en het behandelcentrum konden mensen hun vragen kwijt maar ook zelf bloed prikken, reanimeren, een tillift bedienen, of de luier van een baby verschonen in een couveuse.

De ambulance en de gipsverbandmeester waren , net als voorgaande jaren, een grote hit. Bijna geen kind dat niet even in de ambulance klom of zonder gipsarmband de deur uit ging. Alhoewel ze dit jaar moesten concurreren met de ballonnenclown, die ook héél populair was bij de kleintjes.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Open Dag Ziekenhuis Amstelland


Huisartsenpost Amstelland leerde kinderen zichzelf, of hun knuffelbeer verbinden en Beter Horen stond met de bus voor de deur om gratis gehoortesten af te nemen. Ook de fotostudio trok honderden bezoekers die zich als dokter of verpleegster lieten portretteren, al dan niet met de kikker van Stichting Opkikker.

De informatiemarkt was groter dan vorige jaren en was ook heel erg druk bezocht. Naast de afdelingen van het ziekenhuis stonden er ook patiëntenverenigingen en andere zorgorganisaties, zoals het Vaccinatiepunt, Amstelring, Stichting Mantelzorg en  Niercentrum aan de Amstel.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Open Dag Ziekenhuis Amstelland


De kleurwedstrijd van Stichting Opkikker werd gewonnen door de 12-jarige Roos Postmus uit Amstelveen die de kleurplaat op linnen had overgetrokken en prachtig had ingeschilderd. Ze won daarmee een helikoptervlucht op een Opkikkerdag.

De ‘ken je lichaam’ quiz voor kinderen kan nog tot 25 maart worden ingevuld op de website van het ziekenhuis. Hiermee  zijn vrijkaarten voor Corpus in Oegstgeest te winnen, maar de eerste stapel inzendingen ligt natuurlijk al klaar na de Open Dag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.