Bijgewerkt: 3 december 2022

2000 deelnemers aan start van Zuidas Run voor Ronald McDonald Centre

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds
22-04-2009

Ruim tweeduizend deelnemers staan zondag 26 april 2009 om 11.00 uur aan de start van de Accenture Zuidas Run. Ze gaan zich in het zweet lopen voor Ronald McDonald Centre Only Friends, het sport- en spelcentrum voor zieke en gehandicapte kinderen dat wordt gebouwd in Amsterdam-Noord.

Zuidas Amstelveen
(Zuidas Run - 2009)

De flyer van de Accenture Zuidas Run 2009


Onder het motto 'breng de Zuidas in beweging' organiseert Accenture - marktleider op het gebied van Consulting, Technology en Outsourcing - de eerste editie van de Zuidas Run. Iedereen die werkzaam is in de omgeving van de Amsterdamse Zuidas of die op een andere wijze een band heeft met de Zuidas mag deelnemen. Er zijn drie afstanden: een prestatieloop van 16.1 kilometer (10 mijl) voor de fanatieke hardlopers, een amateurrun van 6 kilometer en een kidsrun van 1 kilometer.

Ronald McDonald Centre Only Friends is begunstigde van het evenement. Het inschrijfgeld van € 15 per deelnemer gaat volledig naar het Centre. Ook kunnen de sportievelingen zich ook per kilometer laten sponsoren. Daarnaast krijgt het Centre vijftien procent van de horecaomzet en 65 procent van het parkeergeld.

Het startschot wordt gegeven op het Zuidplein, waar alle parcours starten. De hardlopers finishen op het Gustav Mahlerplein. Voor, tijdens en na de run zal dit plein een bruisend geheel zijn met live muziek, entertainment en gelegenheid tot eten en drinken. Na afloop wordt hier bekendgemaakt welk bedrag voor het Ronald McDonald Centre Only Friends bij elkaar is gelopen.

Ronald McDonald Centre Only Friends

Ronald McDonald Centre Only Friends wordt het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening. Nu al kunnen jongens en meisjes met een handicap voetballen, handballen, judoën en rolstoelbasketballen bij de sportclub Only Friends.

In het Ronald McDonald Centre kunnen kinderen straks ook kiezen voor tennis, volleybal en andere zaalsporten. Het Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Naar verwachting opent het Centre begin 2010 zijn deuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.