Bijgewerkt: 26 november 2022

200.000 euro boete voor paardenhouderij Stal Zeinstra

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
19-12-2012

Ouderkerk aan de Amstel - De gemeente Ouder-Amstel heeft terecht een boete van ruim 200.000 euro uitgedeeld aan de exploitant-eigenaar van paardenhouderij Stal Zeinstra in Ouderkerk. Dat heeft de Raad van State in hoger beroep beslist.

De boete volgde, nadat de gemeente dwangsommen had opgelegd vanwege overtredingen bij de paardenhouderij aan de Rondehoep West. Stal Zeinstra mocht met een ontheffing van de gemeente een paardenhouderij exploiteren onder strenge voorwaarden. Activiteiten die niet met het houden van paarden te maken hebben, zijn niet toegestaan.

zeinstra Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ondernemer Sjors Zeinstra tijdens het bezoek van de redactie van Amstelveenweb in juli 2012 vertelt over zijn bedrijf en zijn hobby, de tractorpulling


Maar de gemeente merkte bij diverse controles, dat er wel verboden activiteiten plaatsvonden. Zo werden voorraden zand, grond en steenkorrel aangetroffen die groter waren dan toegestaan. Ook werd een flinke voorraad alcoholische drank aangetroffen, terwijl het schenken van alcohol niet mag volgens de ontheffing. Tijdens nacontroles bleek, dat Zeinstra zich niet aan de opdracht had gehouden om de overtredingen te stoppen.

De dwangsommen werden toen omgezet in een boete. Volgens de Raad heeft Zeinstra niet aannemelijk gemaakt, waarom hij de overtredingen niet tijdig kon stoppen. Verder heeft Zeinstra niet aannemelijk gemaakt, dat aangetroffen voertuigen en machines op het terrein er stonden ten behoeve van de paardenhouderij.

Zeinstra heeft ook een grondbedrijf, maar de voertuigen en materialen die daarbij horen, mogen niet op het terrein van de paardenhouderij staan. Het argument van Zeinstra, dat de boete buitensporig hoog is en voor financiële problemen zal zorgen, is door de Raad ook van tafel geveegd. Hij heeft niet aannemelijk gemaakt, dat de boetes zullen leiden tot een faillissement, aldus de Raad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.