Bijgewerkt: 8 december 2022

25 werken van Klaas Gubbels tentoongesteld in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
23-04-2019

Naar aanleiding van de 85ste verjaardag van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels (1934) toont Museum Jan van der Togt in Amstelveen van 21 mei tot en met 25 augustus 2019 een selectie van schilderijen die in nauwe samenwerking met de kunstenaar tot stand is gekomen. Er worden circa 25 werken tentoongesteld die veel voor de kunstenaar betekenen en waar hij zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Te zien zijn schilderijen uit diverse periodes van zijn leven; van het oude onderzoekende werk, tot de welbekende kan én nieuw werk. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de eerste editie van Art Zuid Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Beeldend kunstenaar Klaas Gubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) in Amstelveen op 12 juni 2012. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen


De in Rotterdam geboren kunstenaar gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn schilderijen en beelden. Hij is bekend van zijn schilderijen van koffiepotten, tafels en stoelen. In zijn schilderijen is de koffiepot – door hemzelf meestal ketel genoemd – als het ware een personage. Hij zit op een stoel aan een tafel of ontmoet in het platte vlak andere bontgekleurde ketels. Gubbels wil het eentonige uitbuiten en legt de focus op de essentie door al het overbodige weg te laten. 'Een mooi schilderij maken... dat kan. Maar een schilderij wat iets zegt… dat is wat ik wil' - aldus Gubbels.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Blauwe Koffiekan - van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels in Amstelveen aan de Burgemeester Rijnderslaan voor het gebouw van Zwitserleven Verzekeringen in april 2019


Art Zuid Amstelveen. Museum Jan van der Togt sluit met deze tentoonstelling aan bij de eerste editie van Art Zuid Amstelveen, in het verlengde van Art Zuid Amsterdam. In Amstelveen zullen op meerdere plekken beelden van Klaas Gubbels in de buitenlucht worden getoond. Het Museum Jan van der Togt vormt het startpunt van de route door Amstelveen naar Amsterdam. Adres: Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Toegangsprijzen: volwassenen € 11,50 13 t/m 18 jaar € 6, kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.