Bijgewerkt: 5 februari 2023

32 COVID-patiënten op de IC, 375 in de kliniek week-3 2023

Nieuws -> Gezondheid

Bron: LCPS
22-01-2023

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 407, dat zijn er 18 minder dan de vorige werkdag. Daarvan liggen er 32 op de IC. Dat zijn er evenveel als de vorige werkdag. Van de COVID-patiënten liggen er 375 in de kliniek, 18 minder dan de vorige werkdag – meldt hetLandelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) op 19 januari 2023.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) spreidt COVID-patiënten over de 11 Nederlandse ziekenhuisregio’s. Hiermee verdelen wij de werklast van de COVID-zorg evenredig over ons land. En kan de totale patiëntenzorg in Nederland zo goed mogelijk doorgaan. Wij werken voor deze spreiding nauw samen met de Regionale Coördinatiecentra Patiëntenspreiding (RCPS’en) en de ROAZ-regio’s (ROAZ staat voor: Regionaal Overleg Acute Zorg). De RCPS’en spreiden patiënten binnen een regio; wij spreiden patiënten tussen de regio’s.

Foto Amstelveen
(Bron LCPS - 2023)

De afgelopen 24 uur zijn 5 nieuwe COVID-patiënten opgenomen op de IC. Dit is 1 patiënt minder dan de vorige werkdag en is hoger dan het weekgemiddelde. Het weekgemiddelde is 4. Dit is een daling van 1 opname ten opzichte van het weekgemiddelde van 7 dagen geleden. Het weekgemiddelde geeft het gemiddeld aantal COVID-patiënten aan dat de afgelopen 7 dagen nieuw is opgenomen op de IC

Vandaag zijn er 62 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 7 minder dan de vorige werkdag. Van de nieuwe COVID-patiënten zijn er 5 opgenomen op de IC, 1 minder dan de vorige werkdag en 57 in de kliniek, 6 minder dan de vorige werkdag. Het gemiddeld aantal nieuwe opnames is afgelopen week gedaald voor de kliniek en de IC. De totale bezetting op de IC is met 21 afgenomen naar 725 patiënten. Op de IC liggen nu 32 COVID-patiënten, evenveel als de vorige werkdag. Op de IC liggen 693 non-COVID-patiënten, 21 minder dan de vorige werkdag. De COVID-bezetting op de IC is de afgelopen week stabiel gebleven.

De totale bezetting in de kliniek is met 60 afgenomen naar 14.597 bedden. In de kliniek liggen nu 375 COVID-patiënten, 18 minder dan de vorige werkdag. De COVID-bezetting in de kliniek is de afgelopen week gedaald.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.