Bijgewerkt: 21 maart 2023

35 Jarig jubileum Zonnebloem in Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Ouder-Amstel / Zonnebloem
05-01-2006

In 2006 bestaat de Zonnebloem afdeling Ouderkerk aan de Amstel 35 jaar! Dit heuglijke feit wordt gevierd met een lunch met "vrolijke noot" op vrijdag 13 januari 2006 in het Dienstencentrum.

Na de soep en luxe broodmaaltijd met warme snack, zal het "Hollands Duo" onder de titel "De Vrolijke Noot" een spectaculaire show verzorgen met nostalgische en operetteliedjes en - speciaal voor ons - liedjes uit de musical "De Jantjes".

Voor meer informatie en eventueel opgeven voor deelname kunt u tot uiterlijk maandag 9 januari, 12.00 uur contact opnemen met Jan Bonnes (020) 496 79 86 of Femmy Erkelens (0294) 28 36 62.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd.

Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. De 38.000 vrijwilligers bij de Zonnebloem bieden samen dat wat in de maatschappij steeds minder geboden wordt: aandacht. In totaal leggen de vrijwilligers een miljoen huisbezoeken per jaar af.

Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Dikwijls wordt er ook iets ondernomen: een wandeling, een bezoekje aan een museum, even naar de bakker. Uitstapjes die voor veel mensen gewoon zijn, maar voor zieken en gehandicapten heel bijzonder.

De Zonnebloem organiseert ook excursies en evenementen. Zo gaan zieken en lichamelijk gehandicapten bijvoorbeeld regelmatig naar een pretpark, de dierentuin of naar een belangrijke voetbalwedstrijd.

Verder organiseert de Zonnebloem ieder jaar een Theater Tournee. De Zonnebloem is daarnaast ook de grootste aanbieder van vakanties voor ernstig zieke en lichamelijk gehandicapte mensen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.