Bijgewerkt: 29 november 2022

3de editie van Goed Beschouwd in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
02-11-2018

Op woensdag 14 november 2018 organiseert Platform C | Kunstuitleen Amstelveen in samenwerking met Amstelland Kunst de 3de editie van Goed Beschouwd. Een lezing en discussie over en met kunst en kunstenaars. Tijdens de lezing ‘Een omslag in denken over kunst’ gaat Sylvia Leeflang vertellen over het grote succes van Anselm Kiefer, maar ook over de storm van kritiek die zijn werk destijds in binnen- en buitenland deed opwaaien.

Foto Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2018)

3de editie van Goed Beschouwd in Kunstuitleen Amstelveen


Het zou te romantisch zijn. Aan de hand van afbeeldingen gaat Sylvia nader in op de gronden van deze kritiek, en hoe het werk van Kiefer zorgde voor een omslag in denken over kunst. In de Kunstuitleen Amstelveen, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Toegang € 7,50, incl. drankjes. Aanmelden kan via exposities@kunstuitleenamstelveen.nl Platform C | Kunstuitleen Amstelveen Stadsplein 97 1181 ZM Amstelveen

Anselm Karl Albert Kiefer (* 8 maart 1945 in Donaueschingen) is een Duitse en sinds 2018 ook Oostenrijkse schilder en beeldhouwer. Hij is een van de bekendste en meest succesvolle Duitse kunstenaars na de Tweede Wereldoorlog. Zijn werken werden tentoongesteld op de belangrijkste internationale kunsttentoonstellingen - Documenta 6, 7 en 8, Biënnale van Venetië (Duits paviljoen 1980); - en in vele musea in Europa, Japan en de Verenigde Staten van Amerika. Hij is onderscheiden met talrijke prijzen en onderscheidingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.