Bijgewerkt: 29 april 2024

4.000 bezoekers in eerste week Anton Corbijn in Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
17-01-2024

De modewereld door de lens van Anton Corbijn. Van 22 december 2023 tot en met 12 mei 2024 zijn in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen ruim 200 mode gerelateerde foto’s te zien van deze toonaangevende fotograaf en filmmaker. In de tentoonstelling MOØDe zijn ook portretten te zien die Corbijn maakte van o.a. Kate Moss, Tom Waits, Alexander McQueen en Naomi Campbell.  

Foto Amstelveen
(Foto © Anton Corbijn/Cobra Museum - 2024)

SUPREME New York 2017

In de tentoonstelling MOØDe presenteert Anton Corbijn (Strijen, 1955) foto’s uit zijn omvangrijke oeuvre (tussen 1979 – 2023) waarin hij de cross-over verkent tussen portretfotografie en de modewereld. Hierbij omarmt Corbijn de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin. Corbijn is een bewonderaar van modefotografen zoals Irving Penn, Nick Knight, Peter Lindbergh, Paolo Roversi en Helmut Newton. Waar deze fotografen meestal naast modefoto’s ook wel portretten maken is het bij Corbijn juist andersom: hij is een portretfotograaf die af en toe een bezoekje brengt aan de modewereld. 

Foto Amstelveen
(Foto © Anton Corbijn/Cobra Museum - 2024)

Op de eerste dag van de tentoonstelling MOØDe, vrijdag 22 december om 13.30 uur, was Anton Corbijn aanwezig voor een signeersessie van het fotoboek MOØDe als kick off van het Cobra Pakt Uit!-weekend


De zalen zijn goed gevuld in het Cobra Museum vanaf de opening van de tentoonstelling MOØDe van Anton Corbijn. Meer dan 9.000 bezoekers bezochten het museum al in de eerste weken na de opening, namen deel aan de workshop, speciale rondleidingen en de unieke signeersessie door Anton Corbijn.

Winactie gesigneerd fotoboek MOØDe + OOR Magazine. Speciaal voor onze nieuwsbrief abonnees geven we een gesigneerd MOØDe fotoboek (t.w.v. 64,90) weg. Ook mogen we namens OOR-magazine een december editie weggeven met exclusief interview van Corbijn. Anton Corbijn begon zijn carrière ooit bij dit Nederlandse muziektijdschrift. Maak kans door: op deze e-mail te reageren met 'Winactie boek' als onderwerp van je e-mail.

Oproep: Cobra Academy zoekt nieuwe leden

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van een museum? Dit is jouw kans! Denk mee en organiseer events voor jouw vrienden in het Cobra Museum.

 ▪️ Geïnteresseerd in kunst?

 ▪️ Ben je tussen de 17 - 25 jaar?

 ▪️ Woon je in Amstelveen?

Meld je dan aan voor de Cobra Academy 2024! Aanmelden kan nog tot 1 februari 2024




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.