Bijgewerkt: 21 maart 2023

50PLUS Amstelveen dient motie Bovenkerkerweg in

Nieuws -> Politiek

Bron: 50PLUS Amstelveen
11-03-2023

50PLUS Amstelveen heeft naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom geplande nieuw- en hoogbouw aan de Bovenkerkerweg een motie ingediend. De partij is groot voorstander van hergebruik van bestaande bouw en wil vasthouden aan een maximale bouwhoogte.

Foto Amstelveen
(Foto 50PLUS Amstelveen - 2023)

Emiel Sjaardema fractievoorzitter van 50Plus-Amstelveen

2023 is het jaar van de participatie voor de gemeente Amstelveen: wensen en zorgen van burgers serieus nemen. Wat 50PLUS betreft kunnen in de kwestie 'Bovenkerkerweg' belangrijke stappen worden gezet.

Behoefte aan (zorg)woonruimte. Bij inwoners van Middenhoven leeft, net als bij veel andere Amstelveners, de behoefte aan (zorg)woonruimte voor hun kinderen en ouders. Een 'Knarrenhof' zou daarbij een mooie aanvulling zijn. Daarnaast willen omwonenden niet verrast worden met hoogbouw die ruimte en uitzicht beperken.

Bestaande bouw benutten. Circulair bouwen - het hergebruik van bestaande panden - heeft de voorkeur voor 50PLUS Amstelveen. Het slopen van panden en elders opnieuw bouwen zorgt voor extra uitstoot, iets wat met hergebruik beperkt kan worden. In de eigen hoogbouwvisie van de gemeente (2019) is vastgesteld dat bebouwing lager dan kruinhoogte (de Amstelveense maat) de norm is. Ook bij hergebruik van bestaande bouw kan daaraan worden voldaan.

50PLUS Amstelveen geeft in de motie tevens aan de voorkeur te geven aan partijen die niet gaan voor het maximaliseren van winst. De partij is van mening dat er ook gekozen kan worden voor woningcorporaties, pensioenfondsen of stichtingen (zoals stichting Knarrenhof) om dit project te faciliteren. Een initiatief om in Amstelveen ruimte te geven aan een Knarrenhof kan in ieder geval ook rekenen op de steun van GroenLinks en de Christen Unie. Hierin wordt gezamenlijk opgetrokken. De motie wordt besproken in de raadsvergadering van 29 maart 2023.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.