Bijgewerkt: 18 mei 2024

6 mensen ziek door EHEC in Nederland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: RIVM
07-06-2011

In Nederland is tot nu toe bij 6 mensen een besmetting met de EHEC-bacterie vastgesteld. Alle patiënten hebben de infectie zeer waarschijnlijk in Duitsland opgelopen - meldt RIVM. In vergelijking met afgelopen week is er één patiënt bijgekomen, deze patiënt was al eerder ziek geworden, maar de laboratoriumbevestiging is dit weekend afgerond.

Ehec Amstelveen
(Foto Manfred Rohde HZI - 2011)

EHEC bacterie op darmcellen


De patiënt had darmklachten, maar geen nierproblemen (HUS-syndroom). Naast deze patiënten zijn er nog enkele zieken die onderzocht worden op een infectie met de EHEC-bacterie. EHEC-bacterie reizigers naar Duitsland wordt geadviseerd om zich aan de officiële Duitse adviezen te houden.

Het Duitse Robert Koch Instituut adviseert mensen om groenten en fruit te wassen en mogelijk ook te schillen en te koken. Een link naar actuele informatie van het Robert Koch Instituut vindt u hier.

Maandagavond kwam het Outbreak Management Team bij elkaar over de uitbraak van de EHEC-bacterie in Duitsland te praten. Het OMT stelt een inhoudelijk advies op voor de minister van VWS. Het RIVM kan hier pas mededelingen over doen na terugkoppeling aan het ministerie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.