Bijgewerkt: 25 juli 2024

6de Moving Buildings opent op gevel Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum / P60
06-11-2012

Van 29 november tot en met 6 december 2012 presenteert P60 een grootschalig audiovisuele event: Moving Buildings. Op donderdag 29 november opent om 20:00 uur het festival met een unieke drie dimensionale live videoprojectie op de gevel van het Cobra Museum en een concert van The Orb in P60.

Moving Buildings opent dit jaar bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De gevel aan het Sandbergplein is de ruimte voor een driedimensionale live videoprojectie. Reanimation, een groep van audiovisuele kunstenaars, en schilder Rob Visje zullen via videomapping een expressieve schildering creëren waarbij het gebouw verandert in een digitaal kunstwerk.

Moving Buildings 2011

Het publiek wordt daarbij betrokken en heeft actief invloed op het maakproces van het kunstwerk. De videomapping vorm, waarbij de camera achter een glazen ‘schildersdoek’ is opgesteld, en vervolgens geprojecteerd wordt op de gevel van het Cobra Museum is een knipoog naar de documentaire van Jan Vrijman over Karel Appel.

Aansluitend gaan om 21:00 (interactieve) projecties van start op de voorgevel van P60. Deze projecties zullen in de periode van 29 november t/m 6 december van zonsondergang tot middernacht te bewonderen zijn vanaf het Stadsplein van Amstelveen. De beelden zullen gebaseerd zijn op het thema van dit jaar: Street Art. Naast bekendere videokunstenaars als AlexP en Elise van der Linden zal er werk te zien zijn van deelnemers van de Moving Buildings workshops.

The Orb (live)

De muzikale opening van deze 6de editie van Moving Buildings wordt verzorgd door The Orb. Deze Britse act rond Alex Paterson draait al meer dan 20 jaar mee. Met de nieuwe plaat The Orbserver in the Star House levert Patterson wederom een pareltje af die eens te meer uiting geeft van een sterk staaltje genre-overschrijdende ambient house. Verwacht een presentatie van het nieuwe album in combinatie met het beste van 20 jaar The Orb.

Moving Buildings?

Moving Buildings is een jaarlijkse audiovisueel evenement geïnitieerd door P60 in Amstelveen. Het doel is om mensen kennis te laten maken met moderne audiovisuele kunst in hun vertrouwde leefomgeving. VJ performances, video art, projection mapping, muziek en interactieve media vloeien tijdens het evenement samen en inspireren de bezoekers.

Moving Buildings is een initiatief van P60 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, de Provincie Noord-Holland, de Gemeente Amstelveen, Trans Europe Halles en Beamsystems.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.