Bijgewerkt: 26 mei 2024

6de jaar een roze lintje voor goede borstkankerzorg Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
22-07-2015

Ziekenhuis Amstelland heeft ook in 2015 het roze lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het ziekenhuis voldoet aan de criteria en behoort daarmee tot de 78 ziekenhuizen (van de 89) in Nederland die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan, dat Ziekenhuis Amstelland zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Foto Amstelveen
(Bron Borstkankerzorg - 2015)

Het Roze Lintje van Borstkankerzorg


Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Deze criteria zijn bedoeld om de borstkankerzorg in Nederland te optimaliseren. In 2015 was er speciale aandacht voor de mate waarin, en manier waarop, de gevolgen van behandelingen worden besproken met de patiënt. Ziekenhuis Amstelland en het mammateam zijn met recht trots op het roze lintje, dat al voor het zesde jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Kortom: aangenaam dichtbij.

Monitor borstkankerzorg

Het roze lintje en de criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen gecombineerd. Op basis van postcode en criteria die voor de patiënt zelf belangrijk zijn, geeft het een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen in de buurt. Met deze informatie kunnen zij samen met de huisarts een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.