Bijgewerkt: 1 december 2022

75.000 euro subsidie voor het Bostheater

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
11-07-2019

Actief voor Amstelveen raadslid Jacqueline Höcker heeft samen met VVD, D66, PvdA, CDA GL, CU, SP, BBA, en Senioren Belangen Amstelveen (SBA) een motie ingediend om € 75.000 subsidie te verlenen aan het Bostheater in het Amsterdamse Bos.

'Wij zijn van mening dat Kunst en Cultuur een wezenlijk onderdeel is van een samenleving en zeker binnen Amstelveen een prominente plaats moet hebben'. Het spektakelstuk ‘De Drie Musketiers’, mooie concerten met o.a Don McLean in Augustus, Douwe Bob, André Kuipers & Kamerata String Orchestra, Edwin Evers Band, een zomer vol kindervoorstellingen staan deze maanden op het programma.

Foto Amstelveen
(Foto Jacqueline Höcker - 2019)

Vlnr.: Ingejan Ligthart Schenk artistiek leider en directeur van het Bostheater, Jacqueline Höcker raadslid van Actief voor Amstelveen en Gwen Bakker zakelijk leider van het Bostheater


Het was voor AVA een reden verder te onderzoeken wat de gemeentelijke bijdrage is van Amstelveen. Het Bostheater heeft een vol, zeer gevarieerd en laagdrempelig aanbod voor jong en oud. Daarnaast heeft het Bostheater een BosLab voor het ontwikkelen van talent en heeft het stageplekken voor mensen met een beperking. Het wordt naast de 3 vaste krachten vooral gerund door vrijwilligers.

Directeur Ingejan Ligthart Schenk en zakelijk leider Gwen Bakker zijn blij met de toegekende subsidie: 'Dit jaar bestaat het Bostheater 35 jaar. We zien veel kansen voor de toekomst, een goede samenwerking met de gemeente is hierin van essentieel belang. De erkenning van het Bostheater als culturele hotspot door de gemeente Amstelveen betekent dan ook veel voor het Bostheater.' De magische plek van het theater met vooral in de avonduren een feeërieke ambiance zou volgens AVA veel bekender in Amstelveen moeten zijn. Ook zouden meer Amstelveense kinderen kunnen genieten van kunstzinnige en culturele activiteiten en gezond ‘bezig zijn’ in de buitenlucht. Het is zeer toegankelijk voor mensen met een beperking en het is mogelijk nog even te picknicken voor de voorstelling begint.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.