Bijgewerkt: 7 december 2021

AVA wil medische kosten huisdieren van minima vergoeden

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
04-03-2018

Actief voor Amstelveen (AVA) heeft Dierenwelzijn, het sociaal belang mens en dier, als Speerpunt in haar Verkiezingsprogramma staan. We zien landelijk in de nieuwsbladen met grote koppen de discussie over het dierenleed in de Oostvaardersplassen staan. Er zijn heel veel dieren gestorven door kou en honger. Waar het om gaat is dat blijkt dat zoveel mensen deze dieren in hun hart hebben gesloten. Echter zijn we soms te weinig bewust dat het leed van huisdieren in vele vormen aanwezig kan zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Marcel Antonisse - 2018)

Leden van Actief voor Amstelveen (AVA)


Zoals huisdieren die lijden omdat het baasje de medische kosten niet kan betalen. Bijna 60% van uitkeringsgerechtigden geven aan geen bezoek te brengen aan de dierenarts omdat men de kosten niet kan opbrengen. Vooral bij minima, ouderen en eenzame mensen die huisdieren hebben, zit vaak veel verborgen leed omtrent hun huisdieren. Ouderen die gedoemd zijn hun huisdier weg te doen omdat men er niet meer voor kan zorgen en nog zieker worden door het verdriet of zelfs de levenswil opgeven. Minima die het goedkoopste en/of slechtste voer voor hun huisdier kopen of helemaal niet kopen. De gemeente dient initiatieven te nemen en te ondersteunen zodat dergelijke situaties minder en liefst helemaal niet voorkomen. In 2007 is zelfs in Rotterdam een dierenkliniek voor de minima gekomen. (Minimax Dierendokter).

Actief voor Amstelveen pleit voor het vergoeden van Medische kosten huisdieren voor uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimum inkomen. AVA ziet graag een Noodfonds in samenwerking met GGD Amsterdam ( waar Amstelveen onder valt ) en Dierentehuis Amstelveen. Ook het vergoeden van castraties en sterilisaties moet hieronder vallen. Tevens wil AVA dat in wijkcentra een plek komt voor het doneren van dierenvoedsel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.