Bijgewerkt: 25 juni 2024

Aalsmeer Flower Festival op 18 en 19 juni 2016

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Aalsmeer Flower Festival
19-04-2016

De derde editie van Aalsmeer Flower Festival vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016. Op zes bijzondere locaties in Aalsmeer en Kudelstaart worden bloemen en planten op allerlei manieren onder de aandacht gebracht. Een rozenshow met de mooiste en nieuwste soorten, spectaculaire bloemsierkunst en innovaties, eetbare bloemen en vaartochtjes over de Westeinderplassen zijn enkele van de ingrediënten van Aalsmeer Flower Festival 2016. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een speurtocht door een rozentuin en de mogelijkheid om een bloemenselfie te maken.

Foto Amstelveen
(Bron Aalsmeer Flower Festival - 2016)

De flyer van het Aalsmeer Flower Festival 2016


AFF 2016 speelt zich af op zes locaties: Fort Kudelstaart, tuinbouwmuseum de Historische Tuin, het Molenplein in Aalsmeer-Centrum, bloemenveiling Royal FloraHolland, bloemschikvakschool Boerma Instituut en de bij elkaar gelegen kwekerijen Belle Epoque en Morning Glory. Op beide dagen is er van 11.00 tot 17.00 uur van alles te doen op deze locaties. Bezoekers hebben vrij toegang en kunnen tegen een kleine vergoeding tussen de locaties pendelen met festivalbusjes, of een watertaxi.

Tijdens het Flower Festival laat Aalsmeer zich van zijn meest bloemrijke kant zien. Arrangeurs maken prachtige bloemcreaties met verse producten van topkwekers. Veredelaars tonen hun nieuwe rozensoorten, hoveniers bieden verrassende tuinideeën en kunstenaars laten zien hoe de bloemen- en plantenwereld hen inspireert. Bezoekers kunnen ook eetbare bloemen proeven of meedoen aan een workshop bloemschikken. In Fort Kudelstaart, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, worden rondleidingen gegeven. Op 18 en 19 juni is ook het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei.

Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, Gemeente Aalsmeer, Stimuflori, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland, Greenport Aalsmeer en Waterdrinker Aalsmeer. Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.