Bijgewerkt: 6 december 2021

Aanbesteding Thuiszorg wordt drama voor Amstelveense betrokkenen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
11-10-2015

Deze maand (oktober) zal bekend worden, welke zorginstellingen worden gecontracteerd om hulp bij het huishouden(hbh) te gaan bieden in Amstelveen. De zogenaamde aanbestedingsprocedure loopt. Organisaties die voldoen aan de eisen van de gemeente krijgen de gunning. In de praktijk betekent dit dat de Amstelveense zorgorganisaties en aanbieders van de hulp bij het huishouden in de regio, het mes op de keel wordt gezet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Marina Casadei, gemeenteraadslid van SP-Amstelveen


De SP-Amstelveen fractie maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de te leveren diensten en de tarieven die de thuishulpen uitbetaald gaan krijgen. Raadslid Marina Casadei: “De SP is van mening, dat voor de tarieven die de gemeente wenst te betalen het nauwelijks mogelijk is om én het personeel uit te betalen volgens hun CAO en daaruit ook nog reiskosten en overheadkosten te betalen én de zorg kwalitatief op een hoog niveau te houden. Bovendien mogen de tarieven tot 2018 niet geïndexeerd worden!”

De SP roept de mensen die in Amstelveen wonen en werken als hulp bij het huishouden op om zich hiertegen te verzetten. Ook zien wij graag, dat maatschappelijke organisaties zich bij ons aansluiten om samen met de betrokkenen aandacht te vragen voor het dreigende drama rond de thuishulp. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via de e-mail: amstelveen@sp.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.