Bijgewerkt: 8 februari 2023

Aboutaleb en de Grave in Politiek Cafe

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen / PvdA Amsterdam / Parlament /Amstelveenweb.com
15-02-2006

Op maandagavond 13 februari 2006 werd door de VVD-Amstelveen fractie in het Congrescentrum Amstelveen tijdens het Politiek Café met de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb (PvdA) en Frank de Grave kamerlid van de VVD een debat georganiseerd.

Aboutaleb en de Grave.jpg
(eigen collectie - 2006)

Ahmed Aboutaleb en Frank de Grave tijdens het debatHans-Bulsing-vvd
(eigen collectie - 2006)

Hans Bulsing lijsttrekker van de VVD fractie Amstelveen was de gastheer


Het onderwerp was: Meer investeren of een pas op de plaats? Komen de sociale investeringen in Nederland er bekaaid vanaf?


Wie is Ahmed Aboutaleb?

Ing. Ahmed Aboutaleb (geboren in Beni Sidel, Marokko 1961) is een Nederlands politicus. Aboutaleb is wethouder in Amsterdam voor de Partij van de Arbeid (PvdA)  op de volgende gebieden:  Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit, Grote Stedenbeleid.

Ahmed Aboutaleb groeide op als zoon van een imam in een klein dorp in het Rifgebergte. In 1976 kwam hij met zijn moeder en broers naar Nederland. Hij leerde snel Nederlands en volgde de HTS-opleiding telecommunicatie.

Na zijn opleiding kon hij als verslaggever aan de slag bij Veronica en de NOS-radio, vervolgens bij RTL Nieuws. Daarna werd hij persvoorlichter op het ministerie van WVC.

Aboutaleb de Grave aan tafel
(eigen collectie - 2006)

Aboutaleb en de Grave aan een tafel


In 1998 werd Aboutaleb directeur van het instituut Forum, de voortzetting van het Nederlands Centrum Buitenlanders. In januari 2004 is hij de verrassende opvolger van Rob Oudkerk als wethouder onderwijs, jeugd, werk en inkomen en grotestedenbeleid van Amsterdam.


Wie is Frank de Grave?


Mr. F.H.G. de Grave (1955) politiek talent van de VVD met een jongensachtige uitstraling, dat na zijn succesvolle Kamerlidmaatschap wethouder, staatssecretaris en minister werd. Na functies in het bankwezen en het voorzitterschap van de JOVD werd hij in 1982 één van de jeugdige VVD-Tweede-Kamerleden.

Al spoedig stond hij bekend als een geduchte, spreekvaardige debater over fiscale zaken. In 1990 werd hij wethouder van financiën in Amsterdam. Was tevens een belangrijke wegbereider van paars, de samenwerking tussen VVD en PvdA.

Na het aftreden van Linschoten staatssecretaris van Sociale Zaken en in het tweede kabinet-Kok minister van Defensie. Keerde in 2002 terug naar de Kamer als mediawoordvoerder. Sinds april 2004 is hij voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg en van de Zorgautoriteit in oprichting.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.