Bijgewerkt: 27 november 2021

Actief Voor Amstelveen wil een wethouder van Ouderenzorg

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief Voor Amstelveen
02-03-2018

In Amstelveen hebben wij lange tijd een wethouder gehad die specifiek de Ouderenzorg in zijn/haar portefeuille had. De laatste wethouder met Ouderenzorg in de portefeuille was Mw. Jacqueline Koops van de ChristenUnie. Helaas werd dit afgeschaft, toen het huidige college (periode 2014-2018) aantrad. De diverse aspecten van de Ouderenzorg werden over de diverse Wethouders verdeeld, dit ondanks het feit dat een aantal politieke partijen de wens uitspraken om toch een Wethouder te hebben die aangesproken kon worden op alle onderdelen van de zorg voor onze ouderen.

Foto Amstelveen
(Foto Marcel Antonisse - 2018)

Groepsfoto met de leden van de lokale partij Actief Voor Amstelveen op 1 februari 2018Voor de ouderen een verwarrende situatie en soms ook voor de Raads- en Commissieleden. Problemen en vragen werden vaak doorgeschoven van de ene naar de andere Wethouder, oplossingen lieten vaak lang op zich wachten of kwamen helemaal niet. Informatie over het vervallen van buslijnen werd slecht gecommuniceerd, en in veel gevallen werden de ouderen hier de dupe van. Sommige wijken zijn heel slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, zeker als lopen niet meer zo makkelijk gaat.

Er werd niet naar oplossingen voor de oudere inwoner van Amstelveen gezocht. Zeker de slechte bereikbaarheid – middels het OV – van het ziekenhuis is een groot probleem en leeft erg onder de bevolking. Maar ook hulp in de huishouding, hulp bij het aanvragen van diverse vergoedingen voor ouderen met een minimum inkomen, het aanvragen en toewijzen van hulpmiddelen, gratis openbaar vervoer voor ouderen (met of zonder WMO indicatie), de Amstelveenpas en nog diverse andere zaken die specifiek betrekking hebben op ouderen dienen weer onder één portefeuille houder te vallen.

Actief voor Amstelveen gaat zich inzetten om de komende periode in onze gemeenteraad weer een wethouder te krijgen die aanspreekbaar is op alle facetten van de ouderenzorg. Ouderen maken 30% van onze bevolking uit en deze groep, die geholpen heeft om Amstelveen groot en welvarend te maken, mag niet de dupe worden van niet passend ouderenbeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS