Bijgewerkt: 30 november 2021

Actief voor Amstelveen is deelnemer van het Uilenstede debat

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
06-03-2018

Op 8 maart 2018 zal Melissa Bosker namens Actief voor Amstelveen deelnemen aan het Uilenstede debat. Melissa is de nummer 4 op de AVA Kandidatenlijst, ze is 24 jaar geleden en geboren in Amstelveen. Melissa is al sinds haar vroege jeugd geïnteresseerd in de politiek. Toen zij hoorde van de oprichting van AVA besloot ze dit dé partij is, waarmee ze zich voor Amstelveen wil inzetten.

Foto Amstelveen
(Bron AVA - 2018)

Melissa BoskerMelissa Bosker wil betere kansen voor jongeren en starters binnen de Amstelveense woningmarkt, zowel in de huur als koop sector. 'Om mij heen zie ik veel bekenden uit Amstelveen weggaan, omdat hier geen mogelijkheden zijn. De woning projecten die momenteel gerealiseerd worden zijn vooral gericht op midden- en hoge inkomens. De gemiddelde starter heeft dit inkomen simpelweg niet en is aangewezen op huurwoningen waarvan de wachttijden extreem lang zijn. De paar jongerenwoningen die er in Amstelveen zijn, zijn leuk maar na de leeftijd van 28 te hebben bereikt loopt de jongere kans dakloos te worden. Deze hebben immers nergens anders recht op. De gemeente Amstelveen jaagt haar jeugd de stadsgrenzen over. Dit terwijl dit veelal geboren en getogen Amstelveners zijn wiens kwaliteiten wij hier in het heden en in de toekomst moeten benutten. Dit moet anders! Ik onderschrijf dan ook de stelling van AVA: Een investering in de jeugd is een investering in de toekomst van Amstelveen.

Het drugsgebruik onder jongeren in Amstelveen is een groot probleem. Ik vind dat er constante vroegtijdige voorlichting nodig is, startend in het basis onderwijs met een doorloop in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is het belangrijk dit op straat intensiever te gaan doen. Amstelveen kent vele activiteiten voor ouderen en daar kunnen we trots op zijn. Echter vallen er steeds meer ouderen af omdat deze activiteiten onbereikbaar worden. Door de bereikbaarheid te verbeteren en als jongeren zich nog meer gaan inzetten bij activiteiten voor en met ouderen,  kunnen we de vereenzaming onder ouderen tegengaan. De jongeren in Amstelveen hebben ook een stem!' Locatie: in Il Caffé 8 maart 2017 om 20:30 Uilenstede 346, 1183 DB AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS