Bijgewerkt: 3 juli 2022

Actief voor Amstelveen ligt dwars voor de Landtong

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
16-02-2021

In de raadsvergadering van woensdagavond 17 februari 2021 wordt het nieuwe bestemmingplan voor de Landtong besproken. Het gaat om scholenbouw en woningbouw. Landtong is een van de weinige gebieden, waar de gemeente Amstelveen eigen grond bezit.

Reden voor Actief voor Amstelveen (AVA) en GroenLinks-Amstelveen om bij de bespreking van de startnotitie  in oktober 2019 een voorstel in te dienen om daar betaalbare woningen voor starters en ouderen te bouwen. Dat voorstel werd door de meerderheid van de gemeenteraad afgewezen. Jammer, maar zo werkt het in een democratie. Het vervolg is dus a.s. woensdagavond aan bod: het voorstel voor het nieuwe bestemmingsplan.

Foto Amstelveen
(Bron AVA - 2020)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA)


Actief voor Amstelveen gaat dat voorstel niet steunen. Niet omdat we tegen scholenbouw zijn, natuurlijk niet! Maar we zijn wel tegen de woningen die daar nu worden gebouwd. Wij vinden dit nog steeds een fantastische plek om betaalbare woningen voor starters en ouderen te bouwen. Bij de woningbouw die nu op stapel staat vallen deze doelgroepen voor de zoveelste keer buiten de boot. Het wordt tijd om het roer om te gooien! De door de gemeente gewenste doorstroming werkt niet, dat is al jaren zo. En daar moet echt verandering in komen. AVA blijft dat volhouden! Lees meer over het bouwproject LandtongAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.