Bijgewerkt: 7 december 2021

Actief voor Amstelveen over de filevorming op de rotonde aan de Van der Hooplaan/Startbaan

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
10-07-2021

Op 7 juli 2021 tijdens de raadvergadering van de gemeente Amstelveen Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen constateerde dat de Van der Hooplaan een drukke doorgaande weg is, en er spitsdrukte is bij de schoolomgeving aan de Sportlaan en Startbaan.

Er een grote uitbreiding van woningen aan de Startbaan gerealiseerd gaat worden, waardoor er een grotere verkeersstroom richting de Van der Hooplaan gaat. Vele scholieren gebruik maken van de oversteek bij de Van der Hooplaan/Startbaan en de rotonde aan de Sportlaan/van der Hooplaan al de nodige verkeersopstopping veroorzaakt.

Foto Amstelveen
(Bron AVA - 2020)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA)


In de motivatie gaf Actief voor Amstelveen  fractievoorzitter Michel Becker aan grote zorg te hebben betreffende voorgenomen realisering van nog een rotonde aan de Van der Hooplaan. AVA en VVD vrezen daar voor veel filevorming en willen kijken naar een alternatieve oplossing in het belang van alle weggebruikers. De wethouder gaf aan deze, met een meerderheid aangenomen motie, uit te voeren en de verkeersdrukte daar opnieuw te beoordelen. 

De partijen willen een veilige oversteek voor fietsers bij de kruising Van der Hooplaan/Startbaan dat van essentieel belang is. Ook de doorstroming van snelverkeer gewaarborgd moet blijven. Een rotonde een flinke investering vraagt, maar niet altijd de juiste oplossing hoeft te zijn er hierdoor mogelijk een andere oplossing dan een rotonde te bedenken is.

Motie Jongeren Kronenburg. AVA, VVD-Amstelveen en D66-Amstelveen roepen middels deze motie het college op, er  alles aan te doen jongeren uit Amstelveen, ook die een MBO of HBO studie gaan volgen, te informeren zich in te schrijven op de nieuw te bouwen campus op Uilenstede.  Bij dit nieuwbouwproject is alleen tijdelijke woonruimte beschikbaar met een campuscontract gedurende de studietijd van gemiddeld 4 jaar. Door verregaande samenwerking met universiteiten in andere steden, is er maar een beperkt aantal van de 2500 woningen voor Amstelveen beschikbaar. Tot grote verbazing van de indieners, stemden GL en de SP tegen deze motie. Becker AVA ging het debat met deze partijen nog aan, maar GL en SP bleven bij hun standpunt om alle 2.500 woningen alleen beschikbaar te stellen aan studenten van buitenaf en niet aan die uit Amstelveen?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.