Bijgewerkt: 30 april 2024

Actief voor Amstelveen stelt vragen betreffende opvang economische daklozen

Nieuws -> Politiek

Bron: Michel Becker/Amstelveenweb
16-04-2024

Naar aanleiding van het collegebesluit om op de Olmenhof, naast de ontheemden uit Oekraïne, nu ook opvang economisch daklozen op te vangen, stelt voor Actief voor Amstelveen raadslid Gonnie van Rietschoten opnieuw schriftelijke vragen. Op eerdere schriftelijke vragen en antwoorden, bleek voor de huidige bewoners geen enkele mogelijkheid om daar het tijdelijke huurcontract te verlengen en werden economisch dakloos.   Tot verbazing van Actief voor Amstelveen, blijkt er daar nu wel ruimte te zijn voor nieuwe economische daklozen?!

Foto Amstelveen
(Foto Actief voor Amstelveen - 2022)

Gonnie van Rietschoten

Schriftelijke vragen conform artikel 44 reglement van orde voor de raad Amstelveen 2024
In het persbericht van 12 april jl met betrekking tot nieuwe opvang economische daklozen in de regio lezen wij dat er binnenkort ook plaats in de Olmenhof komt voor deze economische daklozen. Daar kunnen dan gezinnen een onderkomen vinden volgens dit persbericht, terwijl er in de Olmenhof alleen plaats zou zijn voor de ontheemden uit de Oekraïne. Op meerder vragen gesteld door Actief voor Amstelveen en andere partijen uit de gemeenteraad of er eventueel een andere oplossing zou kunnen komen voor de laatste bewoners die nog niets anders gevonden hebben, kwam steevast het antwoord dat er geen mogelijkheden waren omdat men geen onderscheid wilde maken tussen economische daklozen. Tot onze verbazing constateren wij nu dat er naast de ontheemden uit de Oekraïne, ook plekken komen voor economische daklozen.'

'Natuurlijk hebben wij begrip dat er meer opvang komt voor economische daklozen want elke economische dakloze is er 1 teveel, maar juist op deze locatie waar bewoners economisch dakloos zijn geworden, en er regelmatig is gevraagd of er echt geen oplossing gevonden kon worden, is voor Actief voor Amstelveen reden om de volgende vragen te stellen;'
  1. Wanneer en door wie is het besluit genomen dat er in de Olmenhof plekken komen voor economische dakloze gezinnen?
  2. Waarom is er besloten om woningen juist in de Olmenhof toe te wijzen voor economische dakloze?
  3. Heef het college nog andere locaties in Amstelveen op het oog om opvang te creëren voor economische daklozen?
  4. De kosten voor de verbouwing van de Olmenhof wordt gefinancierd uit de rijksvergoedingen voor de opvang van ontheemden uit Oekraïne. Wie gaat de verbouwing van deze woningen voor economische daklozen  betalen?
  5. Waarom is er gekozen voor specifiek economisch dakloze gezinnen? Het college wilde geen onderscheid maken bij economische daklozen door de ene groep niet voor te trekken ten opzichte van de andere groep. In hoeverre vind het college dat hieraan nu wordt voldaan.
  6. Om hoeveel woningen gaat het in de Olmenhof?
  7. Komen de bewoners die per 2 april vertrokken zijn en nog geen andere woonruimte hebben gevonden, eventueel ook in aanmerking voor een woning in de Olmenhof voor economische daklozen?

Gonnie van Rietschoten
Raadslid Actief voor Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.