Bijgewerkt: 20 juni 2024

Actief voor Amstelveen tegen huurverhoging in coronaperiode

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
17-04-2020

Onderwerp: Schriftelijke vragen van Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen aan het College B en W betreffende huurverhoging

'Geacht college,

In de huidige coronacrisis, waar veel particulieren en zelfstandigen met minder of zelfs zonder inkomsten zitten, is de vaste huursom meestal de grootste uitgavenpost. Landelijk lukt het niet om wooncorporaties te bewegen, af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli 2020 met een maximum van 5,1 % tot 6.6 %. Het is voor huurders momenteel al moeilijk genoeg om aan de lopende verplichtingen te voldoen en dit zal, vrezen wij, voorlopig nog wel even het geval zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA)


Daarom stelt AVA aan het college de volgende vraag: Verzoekt het college zich in te zetten om huurverhogingen in deze periode tegen te gaan, mogelijk de huren gedurende deze crisis periode te bevriezen en hieromtrent een moreel appel te doen bij zowel de wooncorporaties, gemeentelijk vastgoedbedrijf, verhuurders van vrije sector woningen als ook de verhuurders van commercieel vastgoed, met daarin gevestigde detailhandel, MKB en of ZZP, en ons hierover zo spoedig mogelijk te berichten.

Blijf gezond🍀Michel Becker

Fractievoorzitter AVA'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.