Bijgewerkt: 3 juli 2022

Actief voor Amstelveen vragen aan het College van B en W

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
28-10-2019

Amstelveen, 28 oktober 2019

Betreft; schriftelijke vragen betreffende veiligheid van inwoners en ondernemers in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

Geacht College van B en W,

Actief voor Amstelveen maakt zich grote zorgen betreffende de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Natuurlijk hebben wij alle waardering voor de politiemensen, oud-politiemensen voor inbraakpreventie en onze Boa’s, die allen met beperkte mogelijkheden en middelen hun best doen. Toch is deze inzet, met o.a. in de nacht maar 1 politie-surveillanceauto door de week en 2 in het weekend, voor een gemeente met meer dan 90.000 inwoners volstrekt onvoldoende! Na de recentelijke babbeltrucs, woninginbraken, straatroven op Sportlaan, Traviatastraat en de Kermis op het Handelsplein, de plofkraak bij de pinautomaat in Ouderkerk aan de Amstel, alsmede de gewapende overval van het AH filiaal in Bovenkerk, stellen wij het college de volgende vragen;

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA)  • Is het college zich er van bewust dat door de toenemende criminaliteit een groot deel van onze inwoners en ondernemers zich angstig en onveilig voelen?

  • Ziet het college ook de noodzaak om zo spoedig mogelijk in regioverband meer politie capaciteit af te dwingen (meer blauw op straat), om deze angst bij onze inwoners en ondernemers te minimaliseren?

  • Kunnen er door de gemeente meer “ervaren” Boa’s aangesteld worden om vooral het veiligheidsgevoel in wijken en op pleinen te vergroten?

  • Kunnen pinautomaten geplaatst onder wooneenheden (zoals het geval bij Bourgondische laan 14, Rembrandtweg 653, Amsterdamseweg 533, Sandbergplein 24, van der Hooplaan 100), uit veiligheidsoverwegingen verplicht verplaatst worden en inpandig geplaatst bij wijkcentra & gemeentehuis en op vrijwillige basis voor de late uren in horecabedrijven?

  • Wil de gemeente het initiatief nemen om met de gezamenlijke banken te overleggen om op parkeerterreinen meer Pin-containers te plaatsen naar voorbeeld RABO bank Groenhof?

  • Kan het college i.v.m. de grote urgentie van aangegeven problemen, onze vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden?


Michel Becker fractievoorzitter AVAAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.