Bijgewerkt: 3 mei 2024

Actief voor Amstelveen vragen over een gesloten restaurant

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
23-02-2024

Schriftelijke vragen conform artikel 44 reglement van orde voor de gemeenteraad Amstelveen 2024, in verband met graafwerkzaamheden voor het horecabedrijf Carel’s Cafetaria aan Maalderij 4 Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto AVA - 2024)

Uitbater Carel's Cafetaria dhr. Jimmy Ho

Geacht college,

Door werkzaamheden van externe partijen vóór de deur bij Carel's Cafetaria aan de Maalderij 4 te Amstelveen, is het uitbater Jimmy Hu nu al wekenlang onmogelijk om zijn horecagelegenheid rendabel te exploiteren. Netbeheerder Liander heeft, op het terras en eigen grond van de horecaexploitant, ten behoeve van projectontwikkelaar Trebbe, de straat opengebroken voor aanleg van elektriciteitskabels, voor daar te realiseren nieuwbouw.

Hierdoor kan het horecabedrijf nu al drie weken het restaurant gedeelte niet open houden, omdat de nooduitgang door deze werkzaamheden aan de buitenkant van het pand geblokkeerd is. Tevens was en is het snackgedeelte zeer moeilijk bereikbaar, mede omdat alle parkeerplekken voor onbepaalde tijd bezet zijn door bouwverkeer.

Dhr. Hu geeft aan een moeizame relatie te hebben met projectontwikkelaar Trebbe, naar zijn gevoel mede ontstaan omdat hij niet is ingegaan op een door Trebbe uitgebracht overnamebod op zijn horecabedrijf, waaronder een gedeelde verrekening met een nieuw te bouwen eengezinswoning. Dhr. Hu moest naar eigen zeggen hierover in zijn ogen een te snelle en onverantwoorde beslissing nemen, en maakte geen gebruik van dit aanbod.

Ook geeft hij aan niet adequaat en tijdig geïnformeerd te zijn over deze werkzaamheden, zijn klachten niet gehoord worden, maar de betrokken partijen; Netbeheerder Liander- Projectontwikkelaar Trebbe en de Gemeente Amstelveen, naar elkaar verwijzen.

Foto Amstelveen
(Foto AVA - 2024)

Het gesloten restaurant met de geblokkeerde nooduitgang

Door snelle inmenging van wethouder Gordon, zijn er wel bouwmaterialen voor de nooduitgang weggehaald, maar kan daar toch onvoldoende veiligheid geboden worden om het restaurant gedeelte te heropenen en komt de liquiditeit van het bedrijf (dat net hersteld was na de corona periode), in gevaar en is de toekomst zeer onzeker.

Actief voor Amstelveen heeft hierover de volgende vragen;

-Heeft Liander van de gemeente Amstelveen toestemming gekregen om, zonder toestemming van de eigenaar van de grond, de straat open te breken voor aanleg van elektriciteitskabels?

-Wie is er in deze verantwoordelijk voor een fatsoenlijke communicatie met de betreffende ondernemer en of buurtgenoten?

-Is het college het met ons eens dat verschillende partijen hier steken hebben laten vallen en dat de betreffende ondernemer hiervoor financieel gecompenseerd dient te worden?

-Kan het college toezeggen om met Netbeheerder Liander en Projectontwikkelaar Trebbe in gesprek te gaan om met deze horecaondernemer tot een passende oplossing te komen en hen met spoed op te dragen de straat en terras in de oude staat te herstellen?

-De gemeenteraad hierover zo spoedig mogelijk te informeren.

Michel Becker fractievoorzitter Actief voor Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.