Bijgewerkt: 5 december 2022

Actief voor Amstelveen wil vaste ontmoetingsplekken voor jongeren

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
23-09-2020

Tijdens de raadsvergadering van 23 september 2020 wordt een motie over dat onderwerp ingediend op initiatief van Jacqueline Höcker van Actief voor Amstelveen. Reden daarvan is dat jongeren gedurende deze coronatijd depressiviteit vertonen, zich geïsoleerd voelen, studieachterstanden hebben. Binnen deze groep zijn eveneens ongezonde levensgewoonten toegenomen. Veel jongeren hebben het gevoel de regie over hun eigen leven te verliezen. Ze willen sociale contacten, vrienden zien en chillen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in de Zetterij /Bovenkerk op 9 maart 2018. Hier kunnen de jongeren naar hun favoriete muziek luisteren via een bluetooth verbinding en kunnen hun mobiele telefoon of tablet aansluiten op luidsprekers. Sensoren in de omgeving meten het volume en wanneer de muziek te hard staat, worden de luidsprekers automatisch uitgeschakeld


Ze hebben behoefte aan vaste ontmoetingsplekken. Amstelveen heeft eigenlijk te weinig van dit soort plekken. Daarbij komt dat de bestaande JOP plekken toe zijn aan vernieuwing. Daarom pleit AVA om met jongeren in gesprek te gaan over wat hun behoeften zijn. Het college wordt ook opgeroepen om met spoed te onderzoeken waar ruimte is om nieuwe ontmoetingsplekken te maken. Daarnaast moet verkend worden of de bestaande JOP's nog aantrekkelijk zijn om te gebruiken door jongeren, en hoe ze eventueel verbeterd kunnen worden.  En tenslotte wil AVA dat de gemeente tijdig jongeren met problemen in het oog krijgt om daarop in te spelen en b.v. te informeren over de aanwezigheid van ontmoetingsplekken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Jacqueline Höcker vicevoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA)


Jacqueline Höcker: 'Natuurlijk is het “elkaar opzoeken” in deze tijd een beladen onderwerp. Maar met voldoende corona maatregelen en goede naleving daarvan moet het mogelijk zijn fijne ontmoetingsplaatsen voor jongeren te organiseren.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.