Bijgewerkt: 27 november 2021

Actief voor Amstelveen wil woningen voor starters nu

Nieuws -> Politiek

Bron: AVA
06-03-2018

Het college denkt zeker dat de Amstelveense inwoner op zijn achterhoofd is gevallen. Krap twee weken voor de verkiezingen buitelen de collegepartijen bijna over elkaar heen om aan te geven dat het goed mis is met de woonkansen van Amstelveners. Actief voor Amstelveen denkt dan, en u waarschijnlijk ook, dat is toch niets nieuws? Dat wisten we al jaren. Wonderlijker is het nog dat een van de partijen al ruim 12 jaar in het college zit, de andere partij 8 jaar en nog een andere partij vier jaar. En wat is er in die vier jaar gebeurd?

Duidelijk is dat het woningbouwbeleid van het huidige college en ook de gemeenteraad niet heeft gewerkt. Steeds is bij nieuwbouw nadruk gelegd op doorstroming en bouwen van dure en middeldure woningen. Woningen voor starters heeft dat niet opgeleverd. En geloof de huidige collegepartijen niet als ze zeggen dat ze zich inzetten om het anders te doen. Immers als je het werkelijk anders wil doen zal je met gestrekt been de Stadsregio Amsterdam (SRA) in moeten en werkelijk gaan staan de alle Amstelveense bewoners en woonbelangen. Misschien moet je wat dat betreft de samenwerking in de stadregio (tegenwoordig Metropool Regio Amsterdam (MRA) wel opzeggen. Het Amstelveense belang staat echt voorop.

Foto Amstelveen
(Foto Marcel Antonisse - 2018)

Leden van Actief voor Amstelveen (AVA)


Kijk maar naar de Van der Hooplaan 241, daar zouden 100 huurappartementen, vanaf circa 800,- euro per maand. Inmiddels zijn die vanaf 1000,- euro, en ze moeten nog worden opgeleverd. Of kijk naar de project voor De Scheg. Daar staat: 'Omdat er in Amstelveen al veel woningen tussen de € 150.000 en € 300.000 zijn, is het de bedoeling om geen sociale huurwoningen te realiseren'. Kijk maar naar het project Groenelaan. Daar staat: 'Hierbij worden er geen nieuwe sociale huurwoningen gebouwd aangezien ingezet wordt op het bouwen van woningen voor de doorstroming'.

Zo krijgen we natuurlijk nooit nieuwe goedkopere woningen in Amstelveen. Het roer moet om, nu! AVA wil daarom dat de woningprogramma’s van De Scheg en Groenelaan worden aangepast. In de Scheg moeten minimaal 50 woningen met een prijs van maximaal € 150.000 worden gebouwd. Dat hoeven geen grote woningen te zijn. Kleiner mag , omdat juist deze woningen geschikt zijn voor starters en ouderen waarvan hun woning te groot is geworden. In het project Groenelaan moeten minimaal 50 appartementen als huurwoning beneden de € 700 worden gebouwd. Wij zijn er ons van bewust dat dit geld kost. Maar Amstelveen, slik een keertje. Maak het mogelijk voor de groep starters die wachten, wachten, wachten en wachten!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS