Bijgewerkt: 23 april 2024

Afscheid van Cobra Museum directeur Stefan van Raay

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
18-03-2024

De Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen neemt afscheid van Stefan van Raay die de afgelopen 6 jaar met hart en ziel leiding heeft gegeven aan het Cobra Museum. Het museum is Van Raay zeer erkentelijk. Door de Cobra-kunst en het gedachtengoed van de Cobra-beweging te verbinden met moderne en hedendaagse kunst vanuit verschillende werelddelen en culturen, is hij erin geslaagd een groter en diverser publiek te interesseren voor het Cobra Museum. Het Cobra Museum bouwt voort op wat hij heeft neergezet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen in juli 2022

Stefan van Raay: “Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen zes jaren en dan vooral vanwege het enthousiasme, de inzet en de creativiteit van mijn dierbare en zeer gewaardeerde collega’s. En daar reken ik de vrijwilligers en de bouwploeg ook bij! Het bestuur dat mij in 2018 aanstelde, is altijd erg loyaal geweest. Dankbaar ben ik de vrienden en collega’s uit de nationale maar vooral de internationale museum- en kunstwereld die het mij hebben gegund om prachtige tentoonstellingen en activiteiten naar het museum te halen. Bij de programmering is de opdracht altijd geweest om kunst en cultuur te laten aansluiten bij actuele thema’s die sterk bij de mensen leven.

Zoals het vieren van diversiteit en inclusie, en die tegelijkertijd de nieuwsgierigheid naar de medemens en het onbekende stimuleerde. Ik dank eenieder die met een bijdrage in welke vorm dan ook dit bruisende programma mogelijk heeft gemaakt en natuurlijk niet te vergeten de bijna 400.000 bezoekers die de afgelopen zes jaar naar het museum zijn gekomen om van het programma te genieten."

Over de wijze en het tijdstip van het officiële afscheid van Stefan van Raay volgt later nadere informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.