Bijgewerkt: 24 maart 2023

Alles over huidaandoening psoriasis in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-08-2013

Op maandag 2 september 2013 zijn geïnteresseerden van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de bijeenkomst 'alles over psoriasis'. Tijdens de voorlichting vertelt dermatoloog Willeke Kamphof over deze huidziekte. Aanwezigen kunnen hun vragen stellen en ontvangen een informatiemagazine over psoriasis.

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Circa een op de vijftig mensen heeft er last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken als rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. Daarnaast kan vooral de zichtbaarheid van de ziekte een belasting zijn.

Kamphof Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2013)

Dermatoloog Willeke Kamphof bij het Ziekenhuis Amstelland


Dermatoloog Willeke Kamphof gaat op deze voorlichtingsavond in op de oorzaken en mogelijke behandelingen van psoriasis. Ze geeft uitleg wat het is en hoe het eruit ziet. Over psoriasis bestaan veel fabels en feiten; op deze avond krijgen aanwezigen hier inzicht in. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Tijdens de bijeenkomst wordt aan alle aanwezigen ook het eerste exemplaar van 'I am what I am' uitgereikt, een informatief magazine voor mensen met psoriasis. Hierin zijn onder andere de dermatologen en dermatologieverpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland aan het woord over de behandeling van psoriasis in Ziekenhuis Amstelland. Ook vertelt hierin een patiënt over leven met psoriasis.

Aanmelden: Het bezoeken van deze voorlichtingsbijeenkomst is gratis. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden op www.ziekenhuisamstelland.nl. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland.

Psoriasis?

Psoriasis (psoriasis vulgaris) is een chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling (proliferatie) en verminderde rijping (differentiatie) van hoorncellen in de opperhuid.

Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke afschilfering van huidschubben op de aangedane plaatsen plaatsvindt. Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem (auto-immuunziekte).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.