Bijgewerkt: 12 juni 2024

Alzheimer Café Amstelveen in woonzorgcentrum De Luwte

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Alzheimer Amstelland en Meerlanden
14-04-2016

Op donderdag 28 april 2016 wordt in woonzorgcentrum De Luwte een bijeenkomst georganiseerd met gastspreker Freek Gillissen, verpleegkundig consulent dementie van het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam en hij gaat spreken over dementie en voeding. Locatie: Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Een Alzheimer Café over voeding en dementie is een avond over preventie en over hoe om te gaan met aan dementie gerelateerde problemen rond eten en drinken.  Heeft een verantwoorde en goede voeding invloed op het voorkomen en bestrijden van dementie? En zo ja, wat is dan het gewenste voedingspatroon en vanaf welke leeftijd moet je dat toepassen? Verder komt ook ter sprake over, hoe je als partner/mantelzorger moet omgaan met een naaste met dementie die onder invloed van de ziekte enorm afvalt, of bij wie de trek nimmer gestild lijkt. Wanneer moeten we mensen met dementie juist stimuleren tot meer eten en drinken en wanneer moeten we juist terughoudend zijn? Als we kiezen voor stimuleren, hoe doen we dat dan?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Woonzorgcentrum 'De Luwte' in het Wimbledonpark


Veel vragen waar we met hulp van Freek Gillissen en vooral ook met uw inbreng proberen antwoorden op te vinden. Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés  Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com . Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer genoemd is een degeneratieve aandoening van de hersenen, waarbij de patiënt soms in snel tempo dementeert. De aandoening is vernoemd naar Alois Alzheimer, een Duitse psychiater en neuropatholoog. Een exacte diagnose is doorgaans pas mogelijk na overlijden, door de hersenen te onderzoeken. De ziekte wordt meestal vastgesteld bij personen die ouder zijn dan 65 jaar. Bij jongere mensen komt een variant voor die vroege, of preseniele dementie wordt genoemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.