Bijgewerkt: 7 december 2023

Amateurkunst 2006 geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com
14-12-2006

In de SBK (Kunstuitleen) Amstelveen is op donderdagavond 14 december 2006 de “Amateurkunst 2006” tentoonstelling geopend. De expositie is ook in een deel van de bibliotheek te zien.

Op de tentoonstelling zijn 120(!) amateur-kunstenaars met hun beste werken aanwezig. De directeur van SKB Amstelveen Hetty Tjalkens begroette de aanwezigen, waarna wethouder Frans Hellendall de tentoonstelling officieel opende.

Hetty Tjalkens Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Hetty Tjalkens begroette de aanwezigenToespraak van wethouder Frans Hellendall

Dames en heren,

Het doet mij bijzonder genoegen om deze expositie te mogen openen. U bent weer in groten getale op dit feest af gekomen. Ik ben er van overtuigd dat u het met mij eens bent dat het kwaliteitsniveau van de ingeleverde werken zeer zeker gezien mag worden.

Natuurlijk zijn er verschillen, er zijn uitschieters naar boven en een enkele naar beneden, maar in het totaal bezien is er weer een prima prestatie geleverd. Amstelveen kan ook hier trots op zijn. En het hangt hier nu zo mooi en dan lijkt het zo vanzelfsprekend. Maar dan moeten wij ons ook voorstellen wat een enorme inzet hiervoor is geleverd. Vaak zijn vele jaren lessen gevolgd. Uiteraard heeft men zich beijverd om hier met iets heel moois voor de dag te komen. Voor velen is dit een jaarlijks hoogtepunt van een hobby waar men veel plezier aan beleeft en met liefde doet.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wethouder Frans Hellendall tijdens zijn toespraak


Een hobby die men heeft naast vaak drukke werkzaamheden, om dingen te verwerken, om ontspanning of juist inspiratie te vinden of om gewoon blij te zijn. Het heeft een belangrijke functie in het leven van de amateur-kunstenaar. En drie weken per jaar kunnen zij die hobby hier met anderen delen. En zo natuurlijk ook een beetje trots zijn op het eigen werk. Vorig jaar kon je een enkeling zelfs horen zeggen dat het eigen werk toch eigenlijk wel mooier was dan van die 'echte' kunstenaars die hier exposeren. Waarschijnlijk dromen sommigen wel eens van een bestaan als professioneel kunstenaar.

vd Bosch Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Schilderij van Toby van den Bosch


Als vanouds zijn de gekozen onderwerpen weer heel divers, men heeft zich laten inspireren door mensen, door de natuur, de stad en nog veel meer. En of het een snaar raakt bij de kijker zit zeker niet alleen in de techniek, maar vooral in de inspiratie en de liefde waarmee het gemaakt is. En zo treft u maar liefst 120 kunstwerken aan in een enorme variatie aan stijlen en gebruikte materialen, van houtskool tot olieverf en van kantklos tot brons. Door de compacte wijze van presenteren geeft dat een heel bijzonder effect aan de expositie.

Amateurkunst Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De bezoekers van de tentoonstelling


De gemeente Amstelveen kijkt tevreden terug op het besluit om de amateurkunst expositie in het Stadshart onder te brengen. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst en was een succes, ook gezien het grote aantal bezoekers, 2600. Hier in de Kunstuitleen en bibliotheek is sprake van een mooie ambiance. De beste bibliotheek van Nederland, in een architectonisch magnifiek gebouw. En het is centraal gelegen, waar mensen makkelijk even binnen komen lopen.

Amateurkunst Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het was erg druk tussen de kunstwerken


Als wethouder cultuur van de gemeente Amstelveen ben ik blij met de faciliteiten die amateurs kunnen krijgen door lessen bij de Volksuniversiteit, de SAKB en individuele Amstelveense professionele kunstenaars. En uiteraard deze jaarlijkse expositie. Die wil ik hiermee voor geopend verklaren. Dank u wel voor uw aandacht.

Deze 11de Amateurkunst tentoonstelling is vanaf 14 december 2006 tot en met zondag 7 januari 2007 open.

vd Kooij Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Schilderij van David van der Kooij-Roze landschap bij Nes


Openingstijden:

Dinsdag en woensdag van 14.00 tot17.00 uur

Donderdag van 14.00 tot 20.00 uur

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Iedere eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur

Adres:Stadsplein 103 1181ZM Amstelveen

Website: SBK Amstelveen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.