Bijgewerkt: 23 maart 2023

Amstelveen gaat voor SamenLoop voor Hoop, u ook?

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Bart en Barbara Hellendoorn
12-05-2009

Een team van Amstelveense vrijwilligers organiseert op 6 en 7 juni 2009 op het terrein van De Arena in het Amsterdamse Bos (achter de hockeyvelden) een evenement ten bate van KWF Kankerbestrijding: de SamenLoop voor Hoop.

Samenloop Amstelveen
(SamenLoop voor Hoop - 2009)

Het logo van SamenLoop voor Hoop


Naast een 24-uurs wandelestafette door teams is er een vrijmarkt, waar op allerlei manieren geld ingezameld wordt voor KWF Kankerbestrijding. Er zijn lokale artiesten, maar ook Maarten van der Weijden (Olympisch lange afstand zwemmer), Eric Vaarzon Morrel en Marjan Berk.

Natuurlijk een hapje en een drankje en allerlei kinderamusement. Ook is er een kunstmarkt en een veiling, waarvoor het Cobramuseum, de Kunstuitleen en lokale kunstenaars als Toon de Haas kunstwerken beschikbaar hebben gesteld. Op een positieve manier staan we hiermee stil bij wat er allemaal al bereikt is met onderzoek naar kanker, en hoeveel mensen de ziekte gelukkig overleven.

Het succes van de SamenLoop voor Hoop hangt af van de wandelende teams! Teams bestaan uit minimaal 10 personen. Zij zamelen voorafgaand en tijdens het evenement geld in en doen mee aan de 24-uurs wandelestafette op het evenemententerrein in het Amsterdamse Bos. Tijdens het lopen wisselen de teamleden elkaar af. Er loopt gedurende die 24 uur (van 15.00 uur op zaterdag tot 15.00 uur op zondag) altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Op donderdagavond 14 mei is 2009 er in de Tuinzaal (aan het Patriaplein 1 in Amstelveen) een laatste informatieavond om iedereen de gelegenheid te geven zich in te schrijven voor een team, om een uurtje mee te wandelen.

Kijk ook op de website: SamenLoop voor HoopAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.