Bijgewerkt: 6 december 2021

Amstelveen krijgt een stadsstrand! Wie weet een goede naam?

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
12-03-2015

Deze week maakte het college B en W van Amstelveen plannen bekend voor een stadsstrand aan de Poel. De VVD juicht dit initiatief van harte toe. Een stadsstrand is een langgekoesterde wens van veel Amstelveners. De VVD stelt voor de Amstelveners bij dit project te blijven betrekken. Te beginnen met een namenwedstrijd voor het stadsstrand.

Het stadsstrand komt aan de Poelzijde te liggen ter hoogte van de landijsbaan (lees hier). Er komt een drijvend zwembad, sanitaire voorzieningen, kleedhokjes, overdekte bar en een terras. Door de locatie aan de landijsbaan heeft het een perfecte aansluiting op de andere recreatieve voorzieningen in de buurt. Zoals de avontuurlijke speelplaats, scouting en fiets- en wandelverbindingen naar het Amsterdamse Bos. Bovendien zijn er volop parkeerplaatsen in de buurt.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Artist impression van de bovenaanzicht van het strand aan de Poeloever


Langgekoesterde wens

De Poel kent een lange historie, waar het gaat om waterplezier (lees hier). In de jaren 1930 werd hier het eerste Amstelveense zwembad geopend. Veel Amstelveners kunnen zich nog herinneren, dat er in het verleden volop werd gesurft en gezwommen. Door de achteruitgang van de waterkwaliteit is dit tot grote spijt van veel Amstelveners in de loop van de jaren verdwenen.

Raadsbrede motie

Om aan de wens van de Amstelveners te voldoen, werd twee jaar geleden, mede op initiatief van de VVD, onderzocht of er een stadsstrand kan worden gerealiseerd aan de Poel (lees hier). Het voorstel dat deze week werd gepresenteerd door het college B&W is hiervan het resultaat. VVD-fractievoorzitter Kees Noomen: ‘Fantastisch! In andere gemeenten zijn stadsstranden al een groot succes. In Amstelveen kan dit een plek worden, waar jong en oud elkaar ontmoeten. Gezellige horeca, mooi zwemwater en goede speelvoorzieningen. Het zal een impuls geven aan het Oude Dorp en het Amsterdamse Bos. Het stadsstrand wordt echt een plek voor en door Amstelveners.’

Voor en door Amstelveners

De VVD wil er natuurlijk voor zorgen, dat het stadsstrand aansluit bij de wensen van de Amstelveners. Daarom is het goed, dat gemeente in gesprek gaat met ondernemers, het wijkplatform Oude Dorp en de Groenraad. Belangrijk is ook, dat Amstelveners ideeën kunnen aanleveren voor hún stadsstrand. Zo zal de VVD tijdens de raadsbehandeling voorstellen een wedstrijd uit te roepen onder Amstelveners om een naam te verzinnen voor het strand.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.